Två personer greps i fredags av Säkerhetspolisen. De är misstänkta för stämpling till terroristbrott. Gripandet kunde ske efter en längre tids arbete, meddelade man i ett pressmeddelande. Vid tillslaget gjordes ett stort beslag av digital utrustning.

– Det är ett ganska omfattande it-beslag som har gjorts och analyser pågår, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål till SVT.

Säpo meddelade att de två personerna häktades under måndagen och att dem driver förundersökningen som leds av en åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Expressen kunde senare avslöja att de två personer som är misstänkta är ett par som bor i Järfälla. När tidningen pratade med grannar uppgav dem att paret levt ett tillbakadraget liv och bland annat skulle ha satt upp tidningar för fönstren.

– De var väldigt hemliga. De stängde snabbt dörren om man kom ut samtidigt i trapphuset, säger en granne till tidningen.

Paret nekar till brott, enligt Expressen.

Stämpling är en form av förberedelse till brott som innebär att en person i samråd med någon annan beslutar att begå ett brott, försöker förmå någon att utföra brott eller åtar sig att utföra ett brott.