Brados Rashid hade varit anställd som frisör i Torsvik men närt en dröm om att starta eget. Till slut blev drömmen sann. Lokalen i Lidingö centrum var perfekt.

Kort därefter slog pandemin till. Salongen gapade tom och framtiden såg mörk ut.

– Så plötsligt en dag började det vända. Jag hade ju kvar stamkunder sedan tidigare, men det fina var att även andra började komma hit. Det var folk som tidigare hade klippt sig inne i stan, men som berättade att de nu ville stötta det lokala.

Till slut gick det så bra att Brados anställde fler frisörer.

– Pandemin gjorde någonting med Lidingöborna, folk kom inte bara hit för att klippa sig utan för att de verkligen brydde sig om att det lokala näringslivet skulle klara sig.

Trevliga och jordnära

Och det är något som har hållit i sig. Kunderna försvann nämligen inte när restriktionerna lättade utan har fortsatt att tänka lokalt, berättar Brados Rashid när Mitt i ringer upp och frågar hur det går i dag.

– Det är fler här i centrum som upplever samma sak. Att folk värnar om ön på ett annat sätt och uppskattar det lokala. Suget att åka in till stan har minskat.

– Själv har jag bott på Lidingö sedan 1990, och har alltid tyckt att de som bor här är trevliga, jordnära och omtänksamma. Att de nu dessutom verkar vilja stanna på ön i större utsträckning gör ju inte saken sämre.