Mitt i har berättat om padelboomen i Solna och Sundbyberg.

Hur påverkar trendsporten den mer traditionella storebrorsan?

Charlotte Curatola är ordförande i Sundbybergs tennisklubb, som ju är med och bygger padelbanor i Ör. Hon anser inte att tennis och padel konkurrerar – snarare tvärtom.

– Det finns en studie som visar att de tennishallar som även har padel har fått ett större intresse för tennisen. Det är är många mammor eller pappor som lirar lite padel medan barnen går på juniortennisen. Så kombon har visat sig vara positiv för båda sporter.

Padelfebern har inte undgått P-O Lindquist, verksamhetsansvarig för Solna tennisklubb.

– Folk ringer mig hela tiden och frågar om vi ska börja med padel. Och minst en gång i månaden får jag ett samtal av någon som vill köpa hallen och bygga padelbanor. Det kommer inte att hända. Men alla letar mark och det förstår jag, padel är lukrativ. Jag ser inte padel som något hot så länge den inte tar tennisytor.

"Väldigt drag"

Tennisbanorna är fullbokade i Solna, även dagtid, och så ser det ut i stora delar av länet berättar P-O Lindquist. Om det beror på att man har fått draghjälp från padeln, pandemin eller något annat är oklart.

– Folk sitter hemma och har inget att göra, så det är ett väldigt drag just nu. Det blir intressant att se hur det ser ut när coronan har blåst över.

Sporterna har olika fördelar, tycker han. Padel kräver mindre plats och har enkla regler. Tennis är knepigare – och betydligt billigare att utöva.

– Vi kan på sikt förlora på att tennis är en svår sport. Samtidigt, jag var med på 70-talet när squashen blev stor och alla skulle bygga squashbanor. Sedan kom golfen på 90-talet. Folk tycker det är skitkul med en ny sport men vi får se vad som händer på sikt.