Det är eftermiddag och lugnt i padelhallen i Vistaberg. Om någon timme kommer barnen in för sina träningar.

Gröna mattor ger en känsla av utomhusbanor. I mitten finns en loungedel med fåtöljer och ett litet kafé.

– Vi har ett populärt barnrum och vi har även rum där man kan sitta och jobba eller ha möten, säger Magnus Limås som visar runt i hallen.

Den är byggd i två våningar och består av sju banor. På övervåningen finns omklädningsrum och bastu, från vilken man kan blicka ut över spelet.

I sommar är det två år sedan Vista padel öppnade. Förra fredagen utsågs de till Årets nyföretagare på Huddinge enterprize, med motiveringen att man vill bidra till närområdet och skapa en mötesplats. De är fyra familjer som driver padelhallen. Alla bor i Vistaberg och har andra jobb samtidigt.

– Det känns jättekul. Vi försöker göra allt så lokalt vi kan, så därför känns det extra kul att få det här priset, säger Magnus Limås.

"Många har valt att spela här eftersom det inte finns lika många hallar, speciellt inte här på södra sidan", säger Magnus Limås.

"Många har valt att spela här eftersom det inte finns lika många hallar, speciellt inte här på södra sidan", säger Magnus Limås.

Pernilla Fagerström

Flera har lagts ner

När Mitt i Huddinge skrev om Vistabergsbornas planer 2021 – mitt under pandemin – hade padelintresset exploderat. Globen och Stockholmsmässan i Älvsjö gjordes om till gigantiska padelhallar och trots det gick det knappt att få en tid någonstans. Så ser det inte ut nu. Det senaste året har det mest talats om padeldöden.

I Huddinge har padelhallen i Heron city lagts ner och i Flemingsberg har man färre banor än tidigare. Förutom Vista padel och Träningsverkstan i Flemingsberg finns även Golden padel i Länna och Huddinge tennisklubb har ett par utomhusbanor vid Källbrinks IP.

– Vi är tacksamt ödmjukt inställda, det är många hallar som tyärr har fått lägga ner. Under pandemin kunde du kunde öppna en padelhall och den gick med vinst dag två, i princip. Vi gjorde våra kalkyler lite innan det. Det har varit en utmaning för oss också, men vi hade räknat mer på ett normalläge än på glädjekalkylen, säger Magnus Limås.

En realistisk kalkyl i kombination med att de lyckats skapa ett ställe där folk vill vara tror Magnus Limås är nyckeln till att de överlevt. Vista padel har även barn- och ungdomsverksamhet, med 100 barn och unga som är aktiva just nu. Kvällar och helger är det bra tryck på bokningen. Utmaningen är att få beläggning dagtid.

– Vi vill börja med pensionärspadel. Det vore kul att få in dem, de kan hänga här, dricka lite kaffe, testa padel och basta.