Stavsnäs har det, Gustavsberg har det och Mölnvik har det. Nu är det Hemmestas tur, att få egna padelbanor. Det är nystartade Hemmesta padelklubb som hyr 500 kvadratmeter mark i slutet av Hemmesta gårdsväg av fastighetsägaren Byggkultur Sverige AB.  

Det ska mynna ut i två banor, i storleken 10x20 meter, med glasväggar, utan tak. Banorna kommer att kunna bokas digitalt under den del av året när det går att spela utomhus.

– Vi tycker att det här är ett jätteroligt och faktiskt viktigt projekt för Hemmesta och för idrotten, för ungdomars möjlighet att röra på sig. Det är kanske särskilt viktigt i pandemitider när många kanske väljer att fira semester hemma, säger Niklas Bodell, som jobbar för Byggkultur.

Positiv respons

Företaget har inlett en diskussion med Värmdö IF om möjligheterna till ett samarbete.

– Vi får se vad vi kommer fram till. Jag kommer själv från idrottsrörelsen och brinner verkligen för det här, säger Niklas Bodell.

Han hoppas att de nya padelbanorna ska locka i första hand Hemmestabor och hittills har de fått positiv respons från folk i området som frågat vad som pågår, och på sociala medier, enligt Bodell.

Hemmesta padelklubb startades av en grupp personer med delvis koppling till Byggkultur Sverige. Tanken är att banorna ska vara klara i slutet av maj, under tiden kan man följa bygget på Instagram/Hemmesta padel.    

https://www.mitti.se/nyheter/ny-jatte-padelhall-byggs-vid-varmdo-marknad/reptks!LGNSbEfBl2I8xAPUbInlg/