Malmgården får ha fortsatt stängt. "Äldre personer har hittills burit ett tungt lass under pandemin", säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L). Foto: Tomas Stark/Åsa Sommarström

Öppning av träffpunkter för äldre skjuts upp

Kommunens träffpunkter för äldre skulle ha öppnats i nästa vecka med en anpassad verksamhet inomhus, men efter Folkhälsomyndighetens nya striktare rekommendationer som kom i går skjuts öppningen på framtiden.

  • Publicerad 05:15, 30 okt 2020

– Äldre personer har hittills burit ett tungt lass under pandemin i form av isolering och minskad social aktivitet, men vi följer myndigheternas rekommendationer och då de har skärpts anpassar vi verksamheterna efter det. Det är väldigt tråkigt att detta har blivit nödvändigt och jag förstår att många blir besvikna över att inte kunnat träffas så som de har hoppats kunna göra. Det här gör vi för att värna deltagarnas hälsa och för att minska risken att viruset sprids, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Träffpunkterna för äldre i Sollentuna har varit stängda sedan den 13 mars för att skydda äldre och andra personer i riskgrupper.

Skulle ha öppnat på måndag

De skulle ha öppnat igen på måndag, den 2 november med anpassningar av öppettider och verksamhet i form av ett begränsat antal besökare, glest möblerat i lokalen, tydliga hygienrutiner för besökare, begränsade öppettider, och krav på föranmälan till alla aktiviteter.

Men då smittspridningen har ökat kraftigt den senaste tiden gick Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm ut med nya striktare riktlinjer på torsdagen – och de äldre i Sollentuna får därför fortsätta att vänta på att kunna ses och umgås inomhus på kommunens träffpunkter.

Aktiviteter utomhus

Träffpunkterna för äldre får vänta med att öppna igen.

Däremot anordnas aktiviteter utomhus varje vardag runt om i kommunen, med samling vid en seniorträff som utgångspunkt för exempelvis promenader.

Föranmälan krävs till utomhusaktiviteter, och görs på telefon 08-128 242 22. 

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19