Malmgården får ha fortsatt stängt. "Äldre personer har hittills burit ett tungt lass under pandemin", säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L). Foto: Tomas Stark/Åsa Sommarström

Öppning av träffpunkter för äldre skjuts upp

Kommunens träffpunkter för äldre skulle ha öppnats i nästa vecka med en anpassad verksamhet inomhus, men efter Folkhälsomyndighetens nya striktare rekommendationer som kom i går skjuts öppningen på framtiden.

  • Publicerad 05:15, 30 okt 2020

– Äldre personer har hittills burit ett tungt lass under pandemin i form av isolering och minskad social aktivitet, men vi följer myndigheternas rekommendationer och då de har skärpts anpassar vi verksamheterna efter det. Det är väldigt tråkigt att detta har blivit nödvändigt och jag förstår att många blir besvikna över att inte kunnat träffas så som de har hoppats kunna göra. Det här gör vi för att värna deltagarnas hälsa och för att minska risken att viruset sprids, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Träffpunkterna för äldre i Sollentuna har varit stängda sedan den 13 mars för att skydda äldre och andra personer i riskgrupper.

Skulle ha öppnat på måndag

De skulle ha öppnat igen på måndag, den 2 november med anpassningar av öppettider och verksamhet i form av ett begränsat antal besökare, glest möblerat i lokalen, tydliga hygienrutiner för besökare, begränsade öppettider, och krav på föranmälan till alla aktiviteter.

Men då smittspridningen har ökat kraftigt den senaste tiden gick Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm ut med nya striktare riktlinjer på torsdagen – och de äldre i Sollentuna får därför fortsätta att vänta på att kunna ses och umgås inomhus på kommunens träffpunkter.

Aktiviteter utomhus

Träffpunkterna för äldre får vänta med att öppna igen.

Däremot anordnas aktiviteter utomhus varje vardag runt om i kommunen, med samling vid en seniorträff som utgångspunkt för exempelvis promenader.

Föranmälan krävs till utomhusaktiviteter, och görs på telefon 08-128 242 22. 

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

I dag börjar 64 nya aspiranter vid norrortspolisen

Nyheter "Vi behöver fler poliser, framför allt lokalt och nära medborgarna" Norrortspolisen får förstärkning. I dag, den 23 november, börjar 64 nya aspiranter i Polisområde Nord, där Sollentuna ingår.måndag 23/11 16:30

Efter sju års fiske i Edsviken fick Deniz upp en baddare till öring

Nyheter Storfiskare från Tureberg vann kampen efter en halvtimmes drillning Envishet och tålamod är viktiga egenskaper för en fiskare. Fråga bara 29-årige Deniz Toker från Tureberg!måndag 23/11 14:40

Många gripna och massiva beslag i polisinsats i helgen

Nyheter "Vi arbetar hårt för att få bort droghandeln och det känns bra när det ger resultat" Stora mängder narkotika, en bil, guld och 580 000 kronor i kontanter togs i beslag under en narkotikainsats som genomfördes i polisområde Stockholm nord i helgen. Polisen grep också flera personer...måndag 23/11 12:38