– Äldre personer har hittills burit ett tungt lass under pandemin i form av isolering och minskad social aktivitet, men vi följer myndigheternas rekommendationer och då de har skärpts anpassar vi verksamheterna efter det. Det är väldigt tråkigt att detta har blivit nödvändigt och jag förstår att många blir besvikna över att inte kunnat träffas så som de har hoppats kunna göra. Det här gör vi för att värna deltagarnas hälsa och för att minska risken att viruset sprids, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Träffpunkterna för äldre i Sollentuna har varit stängda sedan den 13 mars för att skydda äldre och andra personer i riskgrupper.

Skulle ha öppnat på måndag

De skulle ha öppnat igen på måndag, den 2 november med anpassningar av öppettider och verksamhet i form av ett begränsat antal besökare, glest möblerat i lokalen, tydliga hygienrutiner för besökare, begränsade öppettider, och krav på föranmälan till alla aktiviteter.

Men då smittspridningen har ökat kraftigt den senaste tiden gick Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm ut med nya striktare riktlinjer på torsdagen – och de äldre i Sollentuna får därför fortsätta att vänta på att kunna ses och umgås inomhus på kommunens träffpunkter.