Byggs om. Fannakorset ska byggas om till cirkulationsplats. Foto: Fredrik Gustafsson

Omdiskuterad korsning blir rondell

På insändarplats har den flera gånger pekats ut som både trafikfarlig och svårpasserad. Men nu ska Fannakorset byggas om. – Har länge haft problem med trafikstockningar på morgon och kvällar, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef, park och gata.

  • Publicerad 08:36, 16 dec 2020

Beräknas vara klar i november 2021.

En julklapp så god som någon levereras av park- och gatuenheten på Enköpings kommun lagom till julledigheten. Det omdiskuterade Fannakorset, som gett upphov till ibland långa trafikköer på morgnar och kvällar, ska byggas om.

Korsningen Bangårdsgatan/Stockholmsvägen, intill Tennisklubben, ska bli en cirkulationsplats.

– Projekteringen för detta bygge har pågått i cirka åtta månader, sedan har själva Fannakorsningen varit med länge i diskussionerna om att den behöver byggas om. Den har länge haft problem med trafikstockningar på morgon och kvällar, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef, Park och gata, Enköpings kommun.

Påbörjas i mars

I mars är planen att vatten- och avloppsledningar på platsen ska bytas ut innan själva bygget av rondellen kan ta fart. Enligt Jörgen Wihlner tror man att själva cirkulationsplatsbygget kan inledas någon gång under våren/sommaren 2021.

– Själva cirkulationsplatsen beräknas vara klar i november 2021, säger han.

Kommer platsen att behöva hållas avstängd för biltrafik under byggtiden? 

– Trafiken kommer alltid kunna åka förbi platsen men självklart kommer det innebära trafikstörningar. Men exakt hur trafikavstängningarna kommer bli är för tidigt att svara på, säger Jörgen Wihlner.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36