Det är i Rösjöspåret, Tegelhagsspåret och Bergendalspåret som kommunen har installerat LED-belysning.

Det innebär inte bara bättre belysning och ökad trygghet utan även lägre driftkostnader. Dessutom är kabeln inte längre luftburen utan nedgrävd och därför skyddad många år framöver.

– Det är av högsta prioritet att du ska känna dig trygg när du är ute och motionerar, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Elljusslingan i Rösjöspåret är omdragen i södra delen och går nu runt campingen i stället för rakt igenom den, och norra delen av spåret går inte runt Väsjön som tidigare.

Skyltar med övningar

En annan nyhet är att kommunen har satt upp skyltar med enkla träningsövningar och utmaningar längs Rösjöspåret, Vibyspåret och Tegelhagsspåret.

Konceptet kallas Aktivitetsrundan och syftet är att få barn och vuxna att röra på sig mer.

Tre av Sollentunas motionsspår har fått skyltar med olika övningar, med fokus på puls och styrka.

Tre av Sollentunas motionsspår har fått skyltar med olika övningar, med fokus på puls och styrka.

Sollentuna kommun

Rundorna består av tolv skyltar. Fokus är puls och styrka och rundan kan liknas vid en cirkelträning som tränar kroppens alla muskelgrupper. Varje skylt ger förslag på en övning för barn och två varianter på liknande övningar för vuxna.

– Det är en perfekt aktivitet för hela familjen men även för exempelvis skolklasser, säger Adam Lindblom, enhetschef idrott på kultur- och fritidskontoret.