Inom ramen för en annan utredning så var polisen på plats på en adress i Bro tidigt på lördagsmorgonen den 4 februari. På platsen hittade man något som misstänks vara ett farligt föremål.

Nationella bombskyddet kallades till platsen och även polisens tekniker.

Polisen grep en person misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 

På sin webbplats skriver man: ”Då arbetet sker inom ramen för en utredning kommer fler kommenterar inte att lämnas i nuläget på grund av risken att försvåra eller förstöra brottsutredningen.”

Polisen vill inte gå in på vad det är för föremål man hittade i Bro på adressen, inte heller hur gammal mannen man gripit är.

Stor polisinsats

Måndagen den 30 januari genomfördes en omfattade insats i Tibble. Då greps en man i 30-årsåldern misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

Nämnda man, tillsammans med tre ytterligare män häktades torsdagen den 2 februari. Tre av de fyra männen misstänks för att ha hanterat stora mängder sprängmedel i en lägenhet i Kungsängen. Dessa män är mellan 17-30 år och förnekar brott.

På måndagen den 6 februari uppgav polisen för Mitt i att den man som greps i Bro i samband med helgens insats försattes på fri fot under söndagen, men att misstankarna mot honom kvartstår.