LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Andelen kvinnor i teknikbranschen ligger i dag på 29 % enligt den senaste undersökningen från IT & Telekomföretagen. Nu startar företaget Sigman Technology plattformen Female Network Forum i Göteborg för att föra samman olika initiativ som jobbar för att locka tjejer och kvinnor till teknikbranschen.

– Idén bakom eventet är att skapa en plattform för inspiration och kunskapsdelning och att lyfta fram kvinnliga IT- och tekniknätverk, säger Nataly Duyko som är medarrangör av Female Network Forum och PR-ansvarig på Sigma Technology.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/de-fick-kvinnorna-att-valja-it-jobbet/repsbt!bdkGldeD43bjv7WljH8QDQ/

Det här blir den första upplagan av Female Network Forum och hittills har fyra kvinnliga IT-nätverk redan meddelat att de kommer att delta. Det är Women in IT, WiTech, Sigma Smart Women Society och Pink Programming.

På plats som kvällens inspiratör finns bioinformatikföretaget 1928 Diagnostics.

– För att lyckas krävs det samarbete, stöd och inspiration från andra medmänniskor, aktörer och organisationer. Därför tycker vi att initiativ som Female Network Forum är mycket viktiga och relevanta, säger Susanne Staaf och Kristina Lagerstedt, grundare av företaget.

För att kunna lösa kompetensbristen och presentera både kvinnligt och manligt perspektiv i branschen har flera bolag och föreningar satsat på att göra IT till en mer attraktiv bransch för kvinnor. Och nu hoppas man på att det nya forumet ska hjälpa kvinnor inom branschen att knyta nya kontakter.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/fa-koll-pa-barnens-digitala-kostcirkel/reprjd!hJ7z1VweskvFwCgW5NPKQ/

– Vi ser en stor potential och styrka i att skapa en plattform för kvinnliga nätverk i Göteborgsregionen. Det kommer att ge kvinnor en större möjlighet att hålla sig informerade om vad som händer i branschen, vilka initiativ som finns samt inspireras och skapa nya kontakter. Vi har fått ett enormt intresse för detta event som tyder på att behovet finns. Redan idag har vi fått över 200 anmälningar, säger Nataly Duyko.