Foto: Mostphotos

Nytt beslut: Även yngre barn ska provtas

Nytt beslut. Nu ska även barn i förskoleklass och på lågstadiet kunna testa sig för covid-19. – Genom att provta barn i de här åldersgrupperna kan vi tidigare upptäcka och sätta stopp för vidare smittspridning, säger Johan Nöjd, smittskyddsläkare.

  • Publicerad 12:02, 19 feb 2021

Sedan i slutet av augusti har barn från årskurs 4 kunnat testa sig för covid-19 om de haft symtom. Nu ska testerna utökas och ska framåt även gälla barn i förskoleklass och lågstadiet.

– Genom att provta barn i de här åldersgrupperna kan vi tidigare upptäcka och sätta stopp för vidare smittspridning i familjer eller andra miljöer. Varje upptäckt fall följs upp och smittspåras. Det ger oss viktig information för att kunna sätta in extra åtgärder där det behövs, säger Johan Nöjd, smittskyddsläkare i Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Även tidigare har yngre barn provtagits i särskilda fall, efter läkarbedömning. Men nu utökas provtagningen och från måndag den 22 februari testas alltså även barn från förskoleklass och uppåt.

Enköpingsbor hade 200 gram amfetamin

Nyheter Två Enköpingsbor misstänks för narkotikabrott efter att ha innehavt 200 gram amfetamin och 50 gram cannabis.onsdag 23/6 10:05

Bibblan krymper när skolan växer

Nyheter Stängt. Nu stänger biblioteket i Örsundsbro. Biblioteket i Örsundsbro stänger under sommaren för ombyggnation. Därefter öppnar den igen med reducerad golvyta. Anledningen är att Örsundsbroskolan är trångbodd och kommer att ta över delar av...fredag 18/6 8:35