Facebook. Gustav och Erik från Klingsta har skapat en grupp där medlemmarna bestämmer om innehållet. Foto: Mostphotos/Privat (kollage)

Nystartad grupp på Facebook ska samla Danderydsborna

Sedan nyåret startade har Mitt i fått in många tips om den nystartade gruppen "Vi i Danderyd". Vi tog ett snack med en av grundarna, Gustav Ahrens från Klingsta, som berättar att de vill skapa en familjär plats för Danderydsborna.

  • Publicerad 16:30, 10 feb 2021

Över 1000 personer.

Så många följare har nu den nystartade gruppen, "Vi i Danderyd", som för en månad sedan äntrade kampen om Danderydsborna på Facebook.

Klingstabon, grundaren och IT-teknikern Gustav Ahrens, 22, startade gruppen med sin bror Erik Ahrens, 20. Han berättar att det har varit en snabb resa.

– Det har exploderat med medlemmar, och det känns väldigt roligt, säger han.

Började med en konflikt

I skrivande stund har gruppen 1330 medlemmar. Ett stort antal, men inte i närheten av vad den största Danderydsgruppen på Facebook, "Danderyds anslagstavla", har – 10 760 medlemmar.

Det var också i den senare gruppen som idén föddes till den nya.

Under slutet av 2020 uppstod en konflikt i administratörsgruppen där Klingstabröderna var med. Gustav Ahrens berättar att han och hans bror då ville starta något nytt. Idén var att det inte skulle vara så strängt kring vad som fick publiceras.

Deras nya grupp startade med det nya året.

Sedan dess har de hunnit med en månatlig fototävling om den bästa bilden i Danderyd. För tillfället pryder gruppens omslagsbild av en vacker bild på Sätra äng – som är tagen av en av medlemmarna.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Nästan bara positiva. Det har uppskattats att det är en grupp som formas av medlemmarna. Vi har varit tydliga med att det här är ett forum för Danderydsborna där de får bestämma vad som ska publiceras, säger Gustav Ahrens.

Varför engagerar man i sig något sånt här?

– Det är kul att se engagemang. Vi har båda ett intresse för IT, som vi jobbar med, och Facebook är ju något viktigt för många. Det är kul att få bra feedback, säger Gustav Ahrens och tillägger:

– Det är ett pågående projekt. Vi vill hitta en familjär stämning där gruppen är något som verkligen speglar hela Danderyd. Vi hoppas på att nå 2000-strecket till i mars!

Axplock FB-grupper i Danderyd

Vi i Danderyd

Danderyds anslagstavla

Danderyds debatt

Det händer i Djursholm och Stocksund

Danderyd Köp, Sälj, Byt och Skänk

Det händer i Danderyd

Danderydstipset

Anslagstavla för grannar i Enebyberg

Visa merVisa mindre