Landvetter flygplats

Först ut är norska flygbolaget Norwegian air som fortsätter att utveckla sitt linjenät med fler destinationer och avgångar.

Nyligen lanserade bolaget 40 nya linjer från Norden för sommarhalvåret 2024 varav fyra nya linjer ska avgå från Landvetter flygplats.

Nu presenteras ännu en stad på flygkartan med start i maj nästa år: Dubrovnik, Kroatien.

– Vi är glada över att kunna fortsätta utveckla linjenätet på Västkusten och med dagens lansering kommer man att kunna flyga direkt till nio destinationer från Göteborg, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Direkt till Sarajevo

I samma veva meddelar Ryanair att lågprisbolaget ska börja trafikera sträckan Göteborg – Sarajevo i Bosnien och Hercegovina. 

Huvudstaden Sarajevo beskrivs som ett affärscentrum i Bosnien och Hercegovina. Och är med sitt centrala läge en viktig stad i regionen samt ett populärt resmål för dem som besöker vänner och familj.

Huvudstad. Sarajevo i Bosnien och Hercegovina  har omkring 642 000 invånare. Staden är belägen på Sarajevofältet (500 meter över havet), omgiven av bergskedjorna Bjelasnica, Igman, Jahorina och Trebevic. 

Huvudstad. Sarajevo i Bosnien och Hercegovina har omkring 642 000 invånare. Staden är belägen på Sarajevofältet (500 meter över havet), omgiven av bergskedjorna Bjelasnica, Igman, Jahorina och Trebevic. 

Mostphotos