I Hötorgsskrapan 1 kommer snart en ny vårdcentral att öppna. Foto: Mostphotos

Ny vårdcentral öppnar på Sveavägen

I Hötorgsskrapan 1 öppnar en ny vårdcentral "så snart som möjligt". Hälsovård för barn och kvinnor står bakom den nya vårdcentralen där det även kommer att finnas barnmorskemottagning och gynekolog.

  • Publicerad 08:00, 21 aug 2021

Snart öppnar Hälsovård för barn och kvinnor en ny vårdcentral, med barnmorskemottagning och specialiserad gynekologi, på Sveavägen 17. Gynekolog- och barnmorskemottagningen kommer att heta Hedda hela livet och vårdcentralen Hedda&Hector. Exakt datum för öppning är ännu inte satt.

– Men vi är redo att öppna, det är bara några saker kvar med renoveringen. I två år har jag och Sara Löfgren, vd för Hedda Care, drömt om att erbjuda bra och lättillgänglig vård för alla genom hela livet vilket nu tack vare nya avtal med regionen blir möjligt, säger Birgitta Klang, vd vid Hälsovård för barn och kvinnors.

– Tanken är att hjälpa hela familjen och nu börjar vi gå i mål med drömmen.

För Birgitta Klang är det en dröm att det finns bra och tillgänglig vård för alla. Foto: Karin Törnblom

Lars Rådén (M) och Stockholms stad gläds över ett ökat vårdutbud. Foto: Solna stad

I dagsläget finns tre barnmorskemottagningar på Norrmalm: BB Stockholm family city, Vasamamma barnmorskemottagning och Aleris ultragyn barnmorskemottagning Sabbatsberg. I Stockholms län finns 66 barnmorskemottagningar. Att en ny mottagning öppnar glädjer Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet.

– Det är väldigt bra för Stockholmsvården att ytterligare en vårdcentral öppnar, dessutom tillsammans med specialiserad gynekologi och barnmorskemottagning. På så sätt får vi ett vårdkluster med särskilt fokus på kvinnor och barn, vilket är mycket välkommet, säger han.

Vårdcentralen, som kommer att drivas av allmänspecialist Tony Borg som har lång erfarenhet av primärvård, kommer att ligga i Hötorgsskrapan vid Konserthuset.

Tony Borg som ska driva vårdcentralen och Sara Löfgren, vd för Hedda Care. Foto: Karin Törnblom