Hallbygge. Den här veckan reses stommen till den nya jätte-padelhallen. Foto: Stefan Tonström

Ny jätte-padelhall byggs vid Värmdö marknad

Värmdö ska få ytterligare en padelhall – med elva banor. I huset ryms även ett gym, konferensrum och shop. Och två företag som jobbar med byggmaskiner.

  • Publicerad 09:11, 24 nov 2020

En ny jättehall med gym och elva padelbanor ska byggas bredvid stora Coop i Värmdö marknad. Bygglovet beviljades i somras och markarbetena har pågått ett tag. Den här veckan börjar de resa stommen.

Maskinservice

Själva padelverksamheten kommer att finnas på entréplanet och drivas av Värmdö padel AB. Det blir åtta banor för dubbelspel och tre banor för singel, enligt projektledare Peter Stråhle på Stjärnporten AB, som är med och bygger hallen. Till det kommer konferensrum och shop. I huset anläggs också ett gym som ska drivas av norska kedjan Hitio.

Byggnaden ska även rymma två företag som sysslar med byggmaskiner – uthyrning, försäljning och service – och ett av dem, AB Maskinexport ligger idag vid Skogsbo i Gustavsberg. De flyttar nu in i nya hallen. Det andra heter företaget heter Rento.  

Hallen ska ta upp en yta på drygt 5 000 kvadratmeter mellan Värmdöleden och stora Coop och byggs i två plan, det blir också en parkeringsplats.

Ledig yta

En yta på 700 kvadratmeter återstår att hyra ut, enligt Peter Stråhle.  

- Det är en lokal på våning två som passar som kontor och showroom. Vi kommer att gå ut och söka en hyresgäst till den ytan nu, säger han.

Planen är att padelbanorna ska kunna öppna i augusti nästa år, efter det resten av verksamheterna i huset.

Tidningen berättade nyligen om Padel22 som var först och startade i Mölnvik för ett år sedan och senast om Brunow padel, som öppnar tre banor i hamnen i december.

Ny padelhall byggs i hamnen

Här tar padeln ett kliv mot att bli folksport