På gång. Estelle Nordenfalk öppnar V Social club på Jungfrugatan. Foto: Privat

Ny hälsoklubb öppnar på Östermalm

Yogayamas styrelseordförande Estelle Nordenfalk öppnar nytt gym med inomhuspadel på Jungfrugatan – i Gustav V:s gamla tennisklubb.

  • Publicerad 14:30, 17 jun 2022

Gustav V:s gamla tennisbana var intakt

Det byggs för fullt i lokalen på Jungfrugatan. Estelle Nordenfalk, styrelseordförande och partner i Yogayama tvärs över gatan, berättar om sin nya satsning som ligger i den lokal där Gustav V tidigare hade tennisklubb.

– Det visste vi och det har varit andra verksamheter där sedan dess men när vi började riva så upptäckte vi Gustav V:s gamla tennisbana var intakt. Vi tänkte ”gud vad ska vi göra med den?”. Allt finns fotograferat och dokumenterat, säger Estelle Nordenfalk.

Tanken är att ”V. Social Club” ska öppna i september.

– Jag ville knyta an till det som en gång var, men tennisbanor i dag behöver vara mycket större än dåtidens, så det var inte riktigt möjligt att ha en sådan där. Därför blev det dagens tennis i stället – padel. Det är ganska unikt med en inomhusbana mitt i stan.

Hur ser du på den ”svalnande” padelfebern?

– Nja, intresset för padel växer ständigt. Däremot har marknaden på vissa platser nått en överetablering, men det är inte samma sak som att intresset för padel gått ner, och en inomhusbana mitt i centrala Stockholm är ju helt opåverkad av den överetableringen.

Medlemsklubb med gym

Det nya stället blir en medlemsklubb med gym.

– Vi kommer också att erbjuda olika biohacking­behandlingar, som använder beprövade och väldokumenterade metoder för att stimulera kroppens egna system för att till exempel öka energin. Det blir en personlig tränare
i gymmet och i vårt klubbrum kommer man kunna ta något att äta eller dricka.

Trots att hon inte har gått ut med någon utförlig information om sitt nya ställe ännu har förfrågningar om kontraktstider redan börjat komma.

– Jag lades upp en bild från bygget i sociala medier och har fått en del intresseanmälningar.

Är tanken att ni ska konkurrera med Sturebadet?

– Sturebadet har sin unicitet med sin vackra pool och hela den anrika miljön. De har ett mer traditionellt utbud. Kanske kan vi vara ett komplement till varandra även om nog många väljer ett ställe som blir deras klubb.

Sportig. Gustav V brukade spela tennis på Östermalm. Foto: Porträtt av Philip de László, 1922, olja på duk. Kungliga hovstaterna

Här händer det. Bygge på gång. Foto: Privat

Sångerska på 90-talet

Namn: Estelle Nordenfalk

Bor: Östermalm

Aktuell: Öppnar ”V. Social Club”.

Gjort tidigare: Sångerska på 90-talet, var med i Knesset på ZTV och därefter vd på produktionsbolaget Kajak TV som hon ägde med Renee Nyberg.

Visa merVisa mindre