Julpepp. Oscar Målevik och kollegan Maria Nyström var redo för julen redan i början av november. Foto: Sara Rådman

Ny butik för de sötsugna

För att minska trängseln på bageriet öppnade Haga Tårtcompani & Bageri en coronaanpassad butik i lokalen strax intill. – Vi har öppet de tider det är mest folk på bageriet, säger ägaren Oscar Målevik.

  • Publicerad 16:00, 20 nov 2020

Just nu kör vi all in jul med en riktigt julig julshop

Haga Tårtcompani & Bageri har öppnat en ny butik där de säljer godis, fikabröd, frukost och lunchmat. Den ligger på Torsgatan 77, strax intill bageriet som finns sedan innan.

– Först kändes det konstigt att ha en butik precis vid bageriet. Men problemet har varit att vi inte har synts där, eftersom bageriet ligger i en källarvåning. Butiken ligger uppe på gatan så här syns vi bättre, säger ägaren Oscar Målevik.

Pandemianpassad

Idéen fanns redan innan pandemin bröt ut. Men på grund av den anpassades butiken för att bli coronavänlig.

– Vi tar bara emot ett sällskap i taget och har öppet de tider det är mest folk på bageriet. Här har vi ingen servering, bara take away, och alla varor ligger förpackade.

"Det är tufft"

De öppnade den 10 november och ungefär samtidigt stramades restriktionerna åt rejält.

– Det är tufft att öppna nu för man får ju inte det kundflöde som man vet att man kan och vill ha. Men vi vet ju att det kommer. När pandemin är över står vi här redo.

Säsongsbetonat tema

När man närmar sig framgår det tydligt vad butikens tema är. Utanför står en stor tomte och vajar i vinden och skyltfönstren pryds av mängder av saffransbullar och julgodis.

– Just nu kör vi all in jul med en riktigt julig julshop. Det är superduperhärligt! Sen när julen är slut ändrar vi koncept. Tanken är att ändra utefter säsong.

I butiken har det varit jul ända sedan de öppnade i början av november.

– Jag tror att vi var ganska tidigt ute. Men efter det här året, det försvunna året, måste man hitta lite mys. Och jul är det mysigaste som finns. Några har reagerat negativt men det är en minoritet. Nästan alla kunder är supertaggade på jul.

Julgodis. Sockerråttor kan skatta sig lyckliga i butiken på Torsgatan. Foto: Sara Rådman

Förpackat. Maten ligger i påsar, burkar och flaskor för att hindra smittspridningen. Foto: Sara Rådman