Det är fastighetsbolaget Kilenkrysset som köpt en fastighet inom Stockholm Nord Logistikcenter i Rosersberg. Där ska de tillsammans med Fordonsbolaget bygga en större bilanläggning för begagnade premiumbilar, bilar av bättre märke och kvalitet.

Det är fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:14 som förvärvet gäller.

Projektet har ett så kallat ”forward funding"-upplägg och innebär att byggnationen genomförs gemensamt med Fordonsbolaget. Kilenkrysset kommer att äga, förvalta och drifta byggnaden med Fordonsbolaget som hyresgäst.

10 000 kvadratmeter

Anläggningen kommer att få en yta på drygt 10 000 kvadratmeter, fördelat på fyra plan, varav det nedersta är en suterrängvåning och det översta ett mindre kontor.

Tillhörande tomtyta är även den på drygt 10 000 kvadratmeter, vilket kommer innefatta både parkering och uppställningsplats.

– Det är med glädje som vi påbörjar detta projekt tillsammans med Fordonsbolaget. Vi har känt varandra sedan några år tillbaka och hela tiden har vi haft en gemensam målbild att hitta den ultimata placeringen inom Rosersberg Logistikområde, och nu föll allting på plats, säger Jan Persson, vd för Kilenkrysset.

Beräknad inflyttning är under 2023.