I juni 2019 kunde Mitt i Bålsta berätta att McDonald´s skulle öppna en restaurang i Håbo. Det rådde stor politisk enhet och tanken var att avtalet skulle dröja sex månader­ mellan påskrivet avtal och öppning, men ett och ett halvt år senare hade ännu ingenting hänt.

Det visade sig nämligen att fornlämningar och en tistel satte stopp för möjligheterna att bygga som planerat.

I stället blev det Kilenkrysset som träffade avtal om en tomtaffär vid Entre Lillsjöni Bålsta, mitt emot Ica Maxi och även om bygget försenades ytterligare något står restaurangen nu där.

Många turer

När Mitt i kommer på besök är det cirka två veckor kvar till öppnandet den 9 juni och franchisetagare Petter Hollstrand tar emot.

– Det har varit jättemånga turer, men det har inte jag varit så inblandad i. Men jag tycker nästan att det här läget är bättre än det förra för det ligger så nära vägen, men jag hade gärna öppnat för ett år sedan.

– Det har varit mycket planering och omplanering.

Första jobbet

För inte så länge sedan rapporterade Mitt i om hur McDonald´s stängde neri Huddinge och de är inte ensamma. Skärholmen, Sickla, Farsta och Kungsgatan är några andra som slagit igen dörrarna.

– McDrive-lägen är bra lägen, där man kan ta bilen. Fördelen som jag ser här är också närheten till Bålsta centrum och till alla bostäder, säger Petter Hollstrand.

Hur är det när det gäller arbetstillfällen?

– Vi har rekryterat 26 stycken och vi behöver 6, 7 till. Vi har annonser ute nu och fortsätter rekryteringen.

Det är mycket första-jobbet-grej?

– För alla som har rekryterats och som bor i Håbo är det första jobbet. Det är en som går i andra ring, alla andra tar studenten.

Skylten syns

Hollstrand har även börjat skylta längs vägen, vilket den som kört från Enköpingshållet säkerligen lagt märke till.

– Tyvärr hade vi gärna synts bättre från motorvägen­, men vi syns om man kommer från Enköping, tror jag. Då lyser masten, tror jag. För man ser Ica Maxis skylt, skrattar han.