– Fokus här är dagligvaru- och volymhandel med inriktning på lågpris, men också gym och hälsa och så småningom fyra till sex restauranger, säger Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties som tillsammans med Alma Property Partners utvecklat och byggt det nya handelskvarteret.

De två bolagen köpte tomten av Bonnier Fastigheter 2017. Då fanns där bara Willys och K-Rauta i en 12 000 kvadratmeter stor byggnad.

– Tidigare ägaren hade tagit fram en ny detaljplan ihop med kommunen. Vi tog över och genomförde planerna, fast lite annorlunda. Vi rev och byggde nytt och fokuserade på befintliga hyresgäster här i Häggvik, säger Fredrik Mässing.

WIlys och City Gross grannar

Willys och City Gross, som tidigare haft butiker i Häggvik, öppnar på nytt vägg i vägg med bara Kronans Apotek emellan sig i det nya handelskvarteret.

Dessutom flyttar Jysk, Jula och Elgiganten, som i dag ligger på andra sidan Bagarbyvägen, in.

Därutöver tillkommer Dollarstore, gymkedjan SATS, vårdcentralen Attundahälsan och Aktivera Rehab.

– Allt är uthyrt utom restaurangerna som ska ligga i suterräng mot Bagarbyvägen, med City Gross ovanpå. Det blir fyra till sex restauranger med ett blandat utbud. Vi diskuterar med flera olika just nu, många har visat stort intresse, säger Fredrik Mässing.

"Inkörsport till Sollentuna"

Läget för det nya handelskvarteret bedöms som mycket strategiskt, och än bättre lär det bli.

– E4 och Norrortsleden möts här och när Förbifart Stockholm öppnar är prognosen att 250 000 bilar passerar varje dygn. Det blir en bra exponering och kommer att bli som en inkörsport till Sollentuna, säger Simon de Château, informationschef på Alma Property Partners.

På längre sikt får man dessutom gott om möjliga kunder i närområdet då det finns planer på tusentals nya bostäder i Södra Häggvik – planer som kommer närmare ett förverkligande i och med att Jula och Jysk med flera flyttar på sig.

De flesta öppnar i november

Exakt datum när de första butikerna öppnar i november är ännu inte spikat, men de flesta kommer att öppna före Black Friday, som är den 27 november, säger Fredrik Mässing.

Klart är att SATS öppnar den 19 december och Aktivera Rehab den 1 februari.

– Den sista februari kommer alla ha öppnat, utom restaurangerna. De räknar vi med ska kunna öppna någon gång i kvartal två 2021, säger Fredrik Mässing.