Inte långt kvar. I mitten av november öppnar de första butikerna i det nya handelskvarteret i Södra Häggvik. Foto: Claudio Britos

Nu öppnar nya handelsplatsen i Häggvik

Det är ännu en byggarbetsplats, men om bara några veckor kvar öppnar de första butikerna i det nya handelskvarteret i Södra Häggvik. Totalt handlar det om 30 000 kvadratmeter mellan E4 och Bagarbyvägen – och ett första steg i den pågående förvandlingen av hela området.

  • Publicerad 04:40, 28 okt 2020

– Fokus här är dagligvaru- och volymhandel med inriktning på lågpris, men också gym och hälsa och så småningom fyra till sex restauranger, säger Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties som tillsammans med Alma Property Partners utvecklat och byggt det nya handelskvarteret.

Byggherrarna. Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties, och Simon de Château, informationschef på Alma Property Partners utanför den västra sidan (närmast E4) av det nya handelskvarteret. Foto: Tomas Stark

De två bolagen köpte tomten av Bonnier Fastigheter 2017. Då fanns där bara Willys och K-Rauta i en 12 000 kvadratmeter stor byggnad.

– Tidigare ägaren hade tagit fram en ny detaljplan ihop med kommunen. Vi tog över och genomförde planerna, fast lite annorlunda. Vi rev och byggde nytt och fokuserade på befintliga hyresgäster här i Häggvik, säger Fredrik Mässing.

WIlys och City Gross grannar

Willys och City Gross, som tidigare haft butiker i Häggvik, öppnar på nytt vägg i vägg med bara Kronans Apotek emellan sig i det nya handelskvarteret.

Dessutom flyttar Jysk, Jula och Elgiganten, som i dag ligger på andra sidan Bagarbyvägen, in.

Planen förverkligas. Fredrik Mässing kan konstatera att bygget går enligt ritningarna. Foto: Tomas Stark

Därutöver tillkommer Dollarstore, gymkedjan SATS, vårdcentralen Attundahälsan och Aktivera Rehab.

– Allt är uthyrt utom restaurangerna som ska ligga i suterräng mot Bagarbyvägen, med City Gross ovanpå. Det blir fyra till sex restauranger med ett blandat utbud. Vi diskuterar med flera olika just nu, många har visat stort intresse, säger Fredrik Mässing.

En del kvar. I suterrängdelen under City Gross, mot Bagarbyvägen, återstår lite arbete innan restaurangerna kan flytta in. Foto: Tomorrow AB/ElinderSten Arkitekter/Tomas Stark

"Inkörsport till Sollentuna"

Läget för det nya handelskvarteret bedöms som mycket strategiskt, och än bättre lär det bli.

– E4 och Norrortsleden möts här och när Förbifart Stockholm öppnar är prognosen att 250 000 bilar passerar varje dygn. Det blir en bra exponering och kommer att bli som en inkörsport till Sollentuna, säger Simon de Château, informationschef på Alma Property Partners.

Exponering. Så här kommer det att se ut när en förare kör söderut på E4, mot den nya handelsplatsen. Foto: Tomorrow AB/ElinderSten Arkitekter

På längre sikt får man dessutom gott om möjliga kunder i närområdet då det finns planer på tusentals nya bostäder i Södra Häggvik – planer som kommer närmare ett förverkligande i och med att Jula och Jysk med flera flyttar på sig.

De flesta öppnar i november

Exakt datum när de första butikerna öppnar i november är ännu inte spikat, men de flesta kommer att öppna före Black Friday, som är den 27 november, säger Fredrik Mässing.

Klart är att SATS öppnar den 19 december och Aktivera Rehab den 1 februari.

– Den sista februari kommer alla ha öppnat, utom restaurangerna. De räknar vi med ska kunna öppna någon gång i kvartal två 2021, säger Fredrik Mässing.

Alma Property Partners är majoritetsägare

Bonnier Fastigheter sålde kvarteret Stämpeln i Häggvik, där Willys och K-Rauta låg då, 2017.

Alma Property Partners och Mässing Properties köpte tillsammans, med Alma som majoritetsägare och Mässing Properties som huvudansvariga för projektutvecklingen.

I mitten av november öppnar de första butikerna.

I slutet av februari ska alla ha öppnat, förutom restaurangerna som troligen öppnar under andra kvartalet 2021.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15