En visionsbild som visar hur kedjehusen möter Gröna dalen. Foto: Tengbom Arkitekter

Nu klubbas framtiden för Tibbleängen – så gick mötet i kommunstyrelsen

I dag onsdag, samlas politikerna i Upplands-Bro för extrainsatta möten i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. På bordet ligger två ärenden: att godkänna ett exploateringsavtal samt en detaljplan som rör utvecklingen av Tibbleängen.

  • Publicerad 17:19, 14 okt 2020

När kommunfullmäktige sammanträdde den 30 september återremitterades två ärenden. Under dagen och kvällen idag, onsdag, är det dags att ta beslut i dessa två ärenden.

Dels rör det en detaljplan för Tibbleängen och därutöver ett exploateringsavtal kopplat till densamma.

Kommunens plan för Tibbleängen – vill bygga 120 lägenheter

I den detaljplan som politikerna ska ta ställning till i afton finns planer på att bygga 18 nya radhus, 48 kedjehus och 118 lägenheter. I den nya planen finns också plats för en ny lekpark i områdets södra del, samt även ett utegym i nordöst.

En ny gata är planerad att byggas från Hjortronvägen söderut och ner till en vändslinga.

Detaljplanen berör delar av fastigheten Kungsängens-Tibble 1:470 samt del av de kommunala fastigheterna Kungsängens-Tibble 1:3, Kungsängens-Tibble 1:41 och Ekhammar 4:269, i Gröna dalen.

Vid 17-tiden uppger Miljöpartiets gruppledare i Upplands-Bro Sara Ridderstedt att mötet i kommunstyrelsen precis avslutats, och att detaljplanen och exploateringsavtalet klubbades igenom.

– Miljöpartiet sa nej som enda parti, skriver hon i ett sms till Mitt i.

Nu återstår mötet i kommunfullmäktige. Detta börjar klockan 18.30 och är möjligt att följa här.

Vill du se en film som visar hur det är tänkt att området ska se ut då det står klart? Kolla här.

Toppolitikerna om Coopflytten: ”Ett tungt men tyvärr inte förvånande besked”

Så kommenterar M och S beskedet från dagligvarujätten. Coops besked att de lämnar Broterminalen för en nybyggd jätteanläggning i Eskilstuna var ett faktum under förra veckan. Mitt i har pratat med Upplands-Bros toppolitiker för att bättre förstå: hur ska...måndag 19/10 13:10

Blåljusrapport: Inbrott, stölder och rattfylla

Helgen har varit lugn i Bålsta. Inbrott, stöld och olika nivåer av rattonykterhet är enda brotten i ett Bålsta som alltmer ofta tycks vara ganska lugnt - i alla fall sett till antalet anmälningar och...måndag 19/10 11:14