En motorcykelolycka för 16 år sedan förändrade allt för Jan Söderberg.

– Jag minns ingenting, men det ska ha varit en jäkla olycka. Mitt huvud var stort som en ballong och det var länge osäkert om jag skulle överleva. Jag fick en blödning i hjärnan och förlorade närminnet, säger Jan som efter det även förlorade sitt arbete och tvingades leva på försörjningsstöd.

Inte haft råd att se Bajen

Jan är hammarbyare sedan födseln och såg sin första match på Söderstadion när han bara var några år gammal. Men efter olyckan har han inte haft råd att se några Hammarbymatcher från läktaren. De pengar han får in från att sälja Situation Sthlm måste gå till hyra och mat.

Det var i samband med försäljningen av tidningen som nästa förändring skulle komma att ske.

Utanför en tunnelbaneuppgång på Södermalm i april stötte han ihop med polisen Viktor Adolphson. De började prata och Jan berättade om sin situation och visade en lapp där han skrivit ” Bubacarr Trawally”, Hammarbys senaste nyförvärv.

Viktor lade ut en bild på Twitter och skrev att Janne inte hade råd att gå på fotboll. ”Sök upp honom och ge en biljett, jag swishar”, skrev då mängder av människor.

Och sedan började det skickas pengar – både från Hammarbyfans men även från mängder av supportrar från andra klubbar.

– Det är helt otroligt. Folk från AIK, Djurgården, Degerfors, ja alla möjliga lag, har skickat pengar till mig. Jag har även fått biljetter mejlat till mig och nu har jag råd med ett säsongskort, säger Jan.

En av dem visar sig vara brevbäraren Jan Tilliander, som av en händelse cyklar förbi och känner igen Jan.

– Tjenare, jag swishade dig 200 spänn i helgen. Jag är gnagare men fotboll ska vara till för alla, säger han.