Pandemin gör att koreograferna Binta och Daniela Blackout från Blackout Family gör sina dancehall-klasser digitala fram till och med den 4 maj. Kurserna hålls tisdagskvällar via zoom och är gratis.

Klasserna har varit välbesökta i Vällingby, men de stoppades av pandemin i fjol.

Rötterna från traditonella danser

Den jamaicanska dansen har sina rötter i traditionella danser som formats genom människors vardag. Dancehall-kurserna riktar sig till både nybörjare och de som dansat tidigare, men du måste ha fyllt 12 år.

https://www.mitti.se/vallingbydirekt/kulturhusen-i-vasterort-staller-in-forestallningar/reptkd!g7yxBp67F95D4Eb0WG2ZkQ/

Olof Hanson, konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, är väldigt glad över att man kan dra igång dancehall-träningen igen.

– Dansen har vi haft med redan från 2016 när kulturhuset i Vällingby öppnade. Det har blivit en livfull community för ungdomar och unga vuxna kring den och det blir intressant att se om det håller i sig nu när dansträningen flyttas in i hemmen, säger han.

Oklart kring teaterproduktioner

Annars fortsätter de digitala bokmåndagarna via Kulturhuset Vällingbys facebook, närmast den 8 mars med Valerie Kyeyune Backström. Om det blir några teaterproduktioner för publik i vår är ännu oklart, enligt kulturhusets kommunikatör Carolina Oscarsson.