Efter ondagskvällens semifinal av "Sveriges Mästerkock" stod det klart att det blir Väsbyfödda juristen Christin Kashou, 24, och studenten Ayla Canpunar, 21, som gör upp om titeln nästa vecka.

– Det känns helt otroligt, det var inget jag hade tänkt skulle hända, säger Christin Kashou, morgonen efter tävlingen.

https://www.mitti.se/nyheter/christin-fran-vasby-finalist-i-sveriges-masterkock/repuay!qmrTuyFNbZV4oRSP5IItIw/

– Först var jag väldigt glad att ha blivit topp 40, sedan att jag hade tagit mig till Mästerköket med 13 personer. Sedan har målet förändrats och jag ville hamna i topp fem. Nu är målet självklart att vinna, säger hon.

Vietnamesisk pho

På semifinalens meny stod de tävlandes egna recept som de skulle ska laga tillsammans med varsin jurymedlem. Christine, som älskar det asiatiska köket, hade valt den vietnamesiska soppan pho (uttalas ffö).

– Det är en maträtt som jag tycker om att äta ute om man ska äta något riktigt vietnamesiskt. Det är som ramen, med en lång process att göra buljongen, men receptet är enkelt att variera.

Soppan fick tummen upp och Christin var den första att gå till final.

– De gillade även att mitt recept var så välskrivet, det fanns få saker att anmärka på.

Christin Kashou har också blivit historisk i mästerkockssammanhang. Hon är den enda deltagare som har gått till final utan att ha varit i någon eliminering.

Varför har juryn fastnat för just dig, tror du?

– Jag tar matlagning på stort allvar, är väldigt noggrann och tycker om att lägga fokus på små detaljer. Generellt har jag haft en hög lägstanivå i tävlingen. Jag har inte heller sett mina konkurrenter som just det, utan fokuserat på mig själv och det jag är där för att göra.

På onsdag gör hon upp med Ayla Canpur om Mästerkockstiteln.

– Hennes styrka är att hon är väldigt ung och lagar många olika typer av mat. Hon är inte inställd på ett kök, som jag. Det kan vara en fördel för henne.

Årets finaltema är "Eld och is", ett tema som på något sätt ska återkomma i tre rätter.

– Förra året skulle det vara äpple med i varje rätt. Det blir spännande att se vad det blir i år.