FINAL. Christin Kashou har gått till final i "Sveriges Mästerkock". Hon har vuxit upp i Upplands Väsby men bor nu i Solna. Foto: Karolina Henke/TV4

Nu kan Christin bli Sveriges mästerkock

En vietnamesisk soppa föll den kräsna juryn i smaken. Efter onsdagskvällens semifinal står det klart att juristen Christin Kashou är en av två finalister i "Sveriges Mästerkock" – och kan vinna hela tävlingen.

  • Publicerad 11:23, 1 apr 2021

Jag tar matlagning på stort allvar.

Efter ondagskvällens semifinal av "Sveriges Mästerkock" stod det klart att det blir Väsbyfödda juristen Christin Kashou, 24, och studenten Ayla Canpunar, 21, som gör upp om titeln nästa vecka.

– Det känns helt otroligt, det var inget jag hade tänkt skulle hända, säger Christin Kashou, morgonen efter tävlingen.

Christin från Väsby finalist i "Sveriges Mästerkock"

– Först var jag väldigt glad att ha blivit topp 40, sedan att jag hade tagit mig till Mästerköket med 13 personer. Sedan har målet förändrats och jag ville hamna i topp fem. Nu är målet självklart att vinna, säger hon.

Vietnamesisk pho

På semifinalens meny stod de tävlandes egna recept som de skulle ska laga tillsammans med varsin jurymedlem. Christine, som älskar det asiatiska köket, hade valt den vietnamesiska soppan pho (uttalas ffö).

– Det är en maträtt som jag tycker om att äta ute om man ska äta något riktigt vietnamesiskt. Det är som ramen, med en lång process att göra buljongen, men receptet är enkelt att variera.

Soppan fick tummen upp och Christin var den första att gå till final.

– De gillade även att mitt recept var så välskrivet, det fanns få saker att anmärka på.

Christin Kashou har också blivit historisk i mästerkockssammanhang. Hon är den enda deltagare som har gått till final utan att ha varit i någon eliminering.

Varför har juryn fastnat för just dig, tror du?

– Jag tar matlagning på stort allvar, är väldigt noggrann och tycker om att lägga fokus på små detaljer. Generellt har jag haft en hög lägstanivå i tävlingen. Jag har inte heller sett mina konkurrenter som just det, utan fokuserat på mig själv och det jag är där för att göra.

På onsdag gör hon upp med Ayla Canpur om Mästerkockstiteln.

– Hennes styrka är att hon är väldigt ung och lagar många olika typer av mat. Hon är inte inställd på ett kök, som jag. Det kan vara en fördel för henne.

Årets finaltema är "Eld och is", ett tema som på något sätt ska återkomma i tre rätter.

– Förra året skulle det vara äpple med i varje rätt. Det blir spännande att se vad det blir i år.

Utbildad jurist

Ålder: 24

Uppvuxen: I Bollstanäs i Upplands Väsby. Har gått på Bollstanässkolan och Grimstaskolan.

Bor: I Solna sedan förra året.

Yrke: Jurist.

Familj: Mamma, pappa (ursprungligen från Palestina), tre syskon och sambo.

Intressen: Att gå på restaurang och ridning. Rider på Väsby ridklubb en gång i veckan. "Det är min frizon, förutom matlagningen. Och så är det en bra motionsform, jag är inte så mycket för att motionera annars."

Aktuell: En av två finalister i "Sveriges mästerkock". Finalen visas onsdagen den 7 april klockan 20 på TV4, TV4 Play och C More.

Visa merVisa mindre