Förbud. Thomas Nilsonne (M), ordförande i socialnämnden i Täby tror att Täbyborna förstår beslutet. Foto: Privat/Sacharias Källdén

Nu införs besöksstopp på äldreboenden i Täby

På grund av att smittspridningen fortsätter att öka väljer nu Täby kommun att införa besöksstopp på alla äldreboenden i kommunen.

  • Publicerad 11:14, 13 nov 2020

Förra veckan gick kommunen ut med att man avråder Täbyborna att besöka äldreboendena i kommunen. Nu har det införts besöksstopp.

Beslutet tas på grund av den ökande smittspridningen vid länets äldreboenden.

– Det är tråkigt men nödvändigt att fatta beslut om besöksstopp. Smittspridningen ökar alldeles för fort och nu måste vi tillsammans hjälpas åt så att pandemin bromsas, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Smittan har kommit till boenden

Kommunen har konstaterad covid-19 på två särskilda boenden för äldre i Täby kommun. Beslut till besöksstop togs av socialnämnden och gäller de äldreboenden som drivs i Täby kommuns regi.

– Vi gör detta för att skydda våra äldre, vi i socialnämnden ansåg att så som situationen ser ut nu så påkallar det ett besöksförbud, säger socialnämndens ordförande Thomas Nilsonne (M).

Han tror att Täbyborna förstår beslutet.

– Jag tror att den största majoriteten av anhöriga förstår att det är viktigt att vi nu skyddar våra äldre, våra mest sköra invånare, säger han.

Beslutet gäller från den 12 november till den 30 november. Innan 30 november kommer en omprövning av beslutet att ske.