SOPSTOPP. Sopnedkasten på Terapivägen och Diagnosvägen stängs efter återkommande stopp. Foto: Mitt i

Nu blir sopnedkast containrar

Sopnedkasten stängs på Terapivägen och Diagnosvägen i Flemingsberg. I stället får hyresgästerna slänga sopor i containrar.

  • Publicerad 11:51, 5 nov 2020

Vi har haft återkommande driftstopp.

Det har varit problem med att det blir stopp i sopnedkasten på Terapivägen och Diagnosvägen i Flemingsberg i många år.

Nu kommer de att stängas och istället hänvisas hyresgästerna att slänga sina sopor i containrar på gården och vid garagen.

– Vi har fått ett föreläggande från kommunen om att stänga sopnedkasten eftersom vi har haft återkommande driftstopp, säger Rosa Vitrera Luiga, distriktschef på Huge.

Det har varit ett problem att det ofta blir stopp i sopnedkasten.

– Våra hyresgäster hör av sig och upplever att det luktar sopor i trapphuset. Folk kastar allt möjligt i sopnedkasten. Det är allt från pizzakartonger till madrasser och dammslugarslangar, säger Rosa Vitrera Luiga.

Gäller till slutet av 2021

Istället hänvisas hyresgästerna nu till conitanrar en tid framöver, vilket innebär att det kommer att bli lite längre att gå med soporna.

– Det är bara på en adress där vi kan ha container på gården, för resten av husen blir det vid garagen. Gårdarna är uppbyggda på garagen, så sopbilarna är för tunga för att köra in där.

Containrarna ska tömmas tre gånger i veckan. Om en container är full uppmanas hyresgästerna att kontakta Huges kundservice så beställer de en extra tömning.

Kommer det här att bli en permanent lösning?

– Det som kommunen har angett är att sopnedkasten ska vara stängda till slutet av nästa år. Sedan kommer vi att följa upp och se om det blivit bättre, säger Rosa Vitrera Luiga.

Det här gäller

Det är ofta stopp i sopnedkasten på Terapivägen och Diagnosvägen. Därför kommer de att stängas och vara stängda i minst ett år.

Hyresgästerna får istället slänga sopor i containrar på gården och vid garagen. Bara hushållssopor får kastas i containrarna.

Plast, kartong, glas och metall sorteras i miljörummen på gårdarna. Större grovsopor som möbler, barnvagnar och cyklar lämnas på en återvinningscentral.

Visa merVisa mindre