Det har varit den absolut största krisen som den här branschen varit med om. Så beskriver Andreas Sand, vd på Stockholm live, pandemin.

– Hela liveindustrin gick otroligt bra med både sport och musik. Sen så förändrades allting över en natt, säger han.

Men så, efter 1,5 år så kom glädjens dag för så många, onsdagen den 29 september.

– Vi kallar det för vår "freedom day". Nu kan vi äntligen köra igång igen, säger Andreas Sand.

Höstens första stora folkfest väntar redan nu i helgen när det spelas stormatch i Allsvenskan mellan AIK och Djurgården på Friends Arena, dit det väntas komma mellan 40- och 50 000 besökare.

– Det kommer bli en match som markerar den stora återkomsten av både stora matcher och evenemang i Sverige. Vi hade inte kunnat begära mer, både vi och AIK är väldigt nöjda att det blev just den matchen, säger Andreas Sand.

Under hösten väntar förutom avslutningen av Allsvenskan, ett par avgörande kvalmatcher till fotbolls-VM i Qatar för det svenska herrlandslaget samt Stockholm international horse show i advent.

– Det är ett enormt tryck inför landskamperna och intresset för hästhoppningen har skjutit i höjden sedan succén under OS i somras. Vi går en otroligt spännande höst till mötes, säger Andreas Sand.

För den som ser fram emot musik och konserter igen blir 2022 något utöver det vanliga menar Andreas Sand.

– Vi har några riktigt spektakulära konserter att se fram emot och många fler som är på väg att bokas in. Det blir ett år som är långt bättre än ett normalt år på alla våra arenor, säger han.