Inga soffliggare. Studenterna Malin Jansson, Amanda Malmqvist och Arvid Samuelberg hoppas på hemkänsla på Brommas kanske mest passerade torg. Foto: Bromma stadsdelsförvaltning

Nu blir Brommaplan ett vardagsrum

Gratis bio i ett parkeringshus, livemusik och art performance. Det väntar på Brommaplan i sommar när platsen ska förvandlas till vardagsrum.

  • Publicerad 16:26, 17 jun 2022

Under sommaren blir Brommaplan ett av stadens så kallade sommartorg.

Brommaplan kan enligt ett pressmeddelande från stadsdelen upplevas som otrygg, mest för att platsen kan upplevas som sliten och till vardags fungerar som en plats man passerar förbi.

Stadsdelen, några studenter från Stockholms universitet och polisen med flera aktörer hoppas på åtminstone en tillfällig ändring på det under sommaren.

Flera aktiviteter

Ett projekt kallat "Vardagsrummet" ska då erbjuda olika aktiviteter på Brommaplan, som livemusik, pyssel, cirkus och art perfomance. En del av parkeringshuset på Klädesvägen blir även till biosalong.

"Vi hoppas det ska skapa en möjlighet för människor att mötas och för att främja kulturen i staden. Vi tror att det är en jätteviktig del för att skapa trygghet på platsen", skriver Amanda Malmqvist, en av studenterna som är engagerad i satsningen, i ett sms till Mitt i.

Invigningen av Brommaplan som ett andra vardagsrum för invånarna äger rum på eftermiddagen 17 juni. Men redan från 13 juni startar olika arrangemang, som sedan pågår ända fram till 10 augusti.

Gratis utomhusbio

29 juni Lena

30 juni Flykt

13 juli Lily & Morris

14 juli Spring Uje spring

27 juli Tigrar

28 juli Annette

3 augusti And then we danced

4 augusti Så jävla easy going

Samtliga startar kl 14.30 med insläpp från kl 14.00. 66 platser per visning, först till kvarn.

För mer information om evenemangen, besök https://www.facebook.com/vardagsrumsverket

Visa merVisa mindre

Rumsvibbar – nja...

I mars skrev Mitt i om ingripande från ordningsvakter på Brommaplan.

Under 2021 var de vanligaste ingripandena:

1. Upprätthålla allmän ordning – 1 968 gånger.

2. Trygghetsronderig – 268.

3. Tillsägelse – 102.

Källa: Stockholms stad

Visa merVisa mindre