32-åriga Tina Mehrafzoon är meriterad. 2015 deltog hon tillsammans med Göteborgsförfattaren Aino Trosell i "På spåret". Hon har jobbat på "Uppdrag granskning", var mellan 2013 och 2020 programledare för P3:s "Musikguiden".

Sjätte gången

När hon nu ska leda "P3 guld" för sjätte gången är det på trygg grund som hon står.

– Det är absolut ett ansvar att leda galan. Men det är ju samtidigt en hel del personer som är involverade och dessutom prisutdelare och artister som jag delar scen med, säger hon.

– Efter tio år på Sveriges Radio vet jag att jag är duktig på det här.

Av de sex tillfällena har hon lett programmet ensam vid hälften av gångerna.

– Det är ju på ett annat sätt med allt och förberedelserna. När man har en kollega blir det ett annat bollande och ett utbyte av energi, som jag inte får som ensam programledare.

Det låter spännande?

– Ja, det är en rolig produktion. Dessutom blir det ju som ett slags bokslut för mig. Flera av artisterna har jag intervjuat och varit på konserter med under året som har gått.

Återvänder till Partille

Efter att "P3 guld" under några år levt i skuggan av pandemin är det nu dags för galan att återvända till Partille arena, där den huserat mellan 2017 och 2020.

– Vi har haft ett lyckat samarbete med Göteborg och Partille arena. Vi kan inte och ville inte ha allt i Stockholm. Med Partille arena har det blivit ett lyckat koncept.