Ida Texell, Kommundirektör. Foto: Upplands-Bro kommun

Nu är kommundirektören alltid redo

Den högsta tjänstemannen i Upplands-Bro är kommundirektören Ida Texell. Sedan helgen kan hon lägga ännu en toppost till sitt cv: ordförande för Scouterna.

  • Publicerad 10:44, 30 nov 2020

Under helgen genomförde Scouterna sin stämma, bland en rad frågor som avhandlades stod bland annat den viktiga delen att välja en ny styrelse på agendan.

Då detta val var klart hade scouterna två nya ordförande att gratulera, dels Viktor Lundqvist som tidigare varit ledamot av styrelsen under två år. Men sen valdes en helt ny person in i styrelsen: Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun.

Ida Texell har utöver rollen som topptjänsteman inom Upplands-Bro bland annat ett engagemang inom Sollentuna Norra Scoutkår.

– Jag är stolt och förväntansfull. Samhället måste se barn och unga som rättighetsbärare, och förstå deras roll i inflytande och beslutsfattande. Där kan Scouterna åstadkomma en rejäl förändring, sa Ida Texell efter omröstningen och konstaterade:

– Som scoutmamma har jag på nära håll sett hur Scouterna har förbättrat familjens och våra barns liv. Och hur det kan finnas ett före Scouterna och ett efter. Scouterna spelar jättestor roll på riktigt i samhället.

Innan Ida Texell kom till Upplands-Bro kommun arbetade hon som räddningschef vid brandkåren Attunda. Hon sitter sedan tidigare som ledamot i Säkerhetsbranschens styrelse.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23