Vi träffar den 24-årige modedesignern och reggae/dancehall-artisten när han är i full gång att hänga upp sin egen klädkollektion på Galleri UNG i Hallonbergen centrum.

– Jag har visat mina kläder på Instagram, men det är första gången jag visar dem så här. Det känns bra och när det går framåt får man energi att bygga sin karriär, säger Njam Njam 77 som bor i Märsta.

Gick i Business park

Designern flyttade till Stockholm och Märsta 2017 för att följa drömmen att bli designer och tog studenten från utbildningen i textildesign på S:t Martins Gymnasiet 2019.

Men redan som nio-åring började han sy när han såg sin farmor vid symaskinen. Han berättade att han hade en dröm om att bli designer och farmodern visade hur man sydde.

– Ser du vad jag gör, det kan du göra också – om du du fokuserar i livet kan du klara det, sa hon, berättar Njam Njam 77 som sedan fick en symaskin att sin pappa.

Ikea-regnjacka

Designen är bland annat inspirerad av asiatisk kultur och militär klädsel, men plaggen skiljer sig åt. Det finns en regnjacka av Ikea-påsar, en ärmlös päls och kamouflageväst till exempel. För Njam Njam 77 är det unika viktigt.

– Om jag har min egen design som ingen annan har så blir jag speciell, säger han.

Det märks snabbt att det är en ödmjuk designer vi träffar. Som lyfter vikten av att jobba hårt och att det går att nå sina drömmar. Men som inte gillar att prata för mycket om sig själv och sin design.

– Jag brukar inte prata så mycket. Jag visar mitt arbete och så får andra prata, säger han.

Jobbar hårt

Musiken är alltså andra passionen och Njam Njam 77 har framträtt flera gånger på nationaldagsfirandet vid Golfängarna. Han står alltid på scen och i videos i kläder som han designat själv.

Än så länge har han inte börjat tillverka så pass mycket kläder att han kan börja sälja dem.

– Jag jobbar hårt nu för att kunna skaffa en bättre maskin så att jag kan börja min egen karriär och företag så att jag kan börja sälja kläder.