NHL-proffset öppnar i Enköping

Den som råkar befinna sig vid Salatullen och vill ha något att äta snabbt behöver inte leta särskilt länge. Vid årskiftet blir valmöjligheterna ännu fler. Snart öppnar NHL-proffset Mika Zibanejads kedja.

  • Publicerad 19:30, 15 sep 2021

Enköping
är en av
de städer vi vill
finnas i.

Det finns redan idag sju restauranger vid Salatullen med hamburgare på menyn. Snart finns det åtta.

För nu öppnar en ny hamburgerkedja i Enköping. Den heter Brödernas och ägs bland andra av det svenska NHL-proffset Mika Zibanejad.

Varför Enköping?

Men varför öppnar de i Enköpings mest hamburgertäta område? För att de vill.

Kedjan ska öppna ett tjugotal nya restauranger innan årsskiftet och ägarna vill att Enköping blir en av dem.

– Vi öppnar väldigt många nu. Vi har ett tjugotal till att öppna innan året är slut. Enköping är en av de städer vi vill finnas i, säger Tila Ivarsson, rekryteringschef på Brödernas som just nu har i uppdrag att hitta en ny restaurangchef som ska leda Enköpingsrestaurangen.

Upp till 20 arbetstillfällen

Därefter ska även en kökschef rekryteras. När det är klart kommer man att börja ta emot ansökningar om servispersonal och kökspersonal.

– Sedan är det restaurangchefen och kökschefen som får sätta ihop sina egna team. Det är svårt att säga exakt hur många arbetstillfällen det kommer att bli. Men vi brukar ha mellan 10 och 20 på varje restaurang, med alla
inräknade, säger Tila Ivarsson.

Tar över Sunnys lokal

Restaurangen kommer att flytta in på Vagnsgatan 2, i den lokal som idag huseras av Sunnys Matglädje. Men Sunnys planerar inte att lämna stan utan ämnar istället att flytta verksamheten.

– Vi håller på att leta efter en ny lokal i Enköping, säger Shaungli Sun, som driver Sunnys matglädje.

Något exakt datum för när den första hamburgaren kommer att serveras på
Brödernas är inte klart.

– Vi siktar på att öppna till den 2 december. Men det kan komma att ändras. Så innan årskiftet är säkrare att säga, säger Tila Ivarsson.

TV-rättigheter?

Vissa av kedjans restauranger har tv-rättigheter för att visa sport. Hur det blir i Enköping är dock ännu oklart.

– Det brukar kunna vara så att om vi märker att många frågar efter det eller om det inte finns så många ställen i samma stad som visar sport så kan vi införa det, säger Tila.

Brödernas har idag 48 restauranger öppna i Sverige. Kedjans målsättning är att ha 70 restauranger igång innan årskiftet 2021/2022.

Snart blir valmöjligheterna ännu fler.

Nu öppnar en ny hamburgerkedja i Enköping. Brödernas där bland andra det svenska NHL-proffset Mika Zibanejad är en av ägarna.

Och de gör det i den mest hamburgertäta delen av hela staden – Salatullen. Varför? Kedjan ska öppna ett tjugotal nya restauranger innan årsskiftet och ägarna vill att Enköping blir en av dem.

– Vi öppnar väldigt många nu. Vi har ett tjugotal till att öppna innan året är slut. Enköping är en av de städer vi vill finnas i, säger Tila Ivarsson, rekryteringschef på Bördernas som just nu har i uppdrag att hitta en ny restaurangchef som ska leda Enköpingsrestaurangen.

Därefter ska även en kökschef att rekryteras. När det är klart kommer man att börja ta emot ansökningar om servispersonal och kökspersonal.

– Sedan är det restaurangchefen och kökschefen som får sätta ihop sina egna team. Det är svårt att säga exakt hur många arbetstillfällen det kommer att bli. Men vi brukar ha mellan 10 och 20 på varje restaurang, med alla inräknade, säger Tila Ivarsson.

Tar över Sunnys lokal

Restaurangen kommer att flytta in på Vagnsgatan 2, i den lokal som idag huseras av Sunnys Matglädje. Men Sunnys planerar inte att lämna stan utan ämnar istället att flytta verksamheten.

– Vi håller på att leta efter en ny lokal i Enköping, säger Shaungli Sun, som driver Sunnys matglädje.

Något exakt datum för när den första hamburgaren kommer att serveras på Brödernas är inte klart.

– Vi siktar på att öppna till den 2 december. Men det kan komma att ändras. Så innan årskiftet är säkrare att säga, säger Tila.

Brödernas har en målsättning att ha 70 öppnade restauranger igång innan årskiftet 2021/2022.

Här kan du äta hamburgare i Salatullen:

McDonalds

Max Hamburgare

Cirkle K

Sibylla

Dinners

By Borgs

Piccola Pizzeria

Brödernas (Öppnar vid årsskiftet)

Visa merVisa mindre

Mika Zibanejad

Mika Zibanejad, 28, spelar ishockey för NHL-laget New York Rangers. Dessförinnan har han spelat i bland annat Ottawa Senators och Djurgårdens IF.

Även Zibanejads äldre halvbror Monir Kalgoum, har spelat hockey. Bland annat för AIK som då låg i Allsvenskan.

Enköpingsbo häktad för barnporrbrott

Nyheter En 33-årig man misstänks för ett flertal brott.måndag 20/9 12:57

Enköpingsbo häktad misstänkt för flera barnvåldtäkter

Nyheter En man bosatt i Enköping sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för flera sexualbrott mot barn.torsdag 16/9 13:45