Kanske minns ni henne från Idol, hösten 2020? Nadja Kasanesh Holm tog hem segern, med sin starka röst. Det var mitt under pandemin och glädjen grumlades något av att föräldrarna inte fick se henne live.

Två år senare står hon på Chinateaterns scen. Hon har huvudrollen i musikalen The Bodyguard och sjunger ett pärlband av Whitney Houstons mest berömda låtar. Premiären var den 8 september, med både mamma och pappa i publiken.

– Det viktigaste av allt var att mina föräldrar var på plats. På grund av pandemin kunde de inte vara det under Idol. Därför var det vackert för mig att de var där nu, säger Nadja Kasanesh Holm.

Hyllar Houston

Musikalen The Bodyguard bygger på filmen från 1992. Den handlar om världsartisten Rachel Marron som måste skyddas från en stalker av sin livvakt. Ljuv musik uppstår, med förhinder.

Whitney Houston har huvudrollen i filmen och sjunger megahits som "I Will Always Love You" och "I Have Nothing". På Chinateaterns scen fyller 24-åriga Nadja Kasanesh Holm hennes skor. Att bli jämförd med superstjärnan Houston skrämmer henne inte.

– Många glömmer att det är en karaktär jag spelar, inte Whitney Houston. Men det är intressant att både göra den karaktären och få in Whitney Houstons anda. Jag hyllar henne, men jag härmar henne inte, säger hon.

24-åringen var inte ens född när Whitney Houston hade sin storhetstid, men hon har sett filmen och har Christina Aguilera som sin stora inspirationskälla – en artist som i sin tur inspirerats av Houston.

– Jag känner lycka över att stå på scenen och dela med mig av den här musiken, som betyder något för så många, säger hon.

Trivs på Åsen

Nadja Kasanesh Holm växte upp i Roknäs utanför Piteå. Sedan knappt två år bor hon i Stockholm. Efter en tid på Kungsholmen flyttade hon Hägerstensåsen. Där trivs hon gott.

– Inne i stan kände jag mig lite som en guldfisk i ett stort hav. Hägerstensåsen är familjärt, lugnt och stillsamt och det passar mig. Jag tycker bättre om Stockholm när jag vet att jag kan komma tillbaka hit.