Det är bekanta blickar som möts på Demo (tidigare Fribergagården) mellan ungdomskoordinator Moe Lahmar och Vanessa Rose.

Sju år har gått sedan de sågs här första gången. Nyligen var Vanessa högaktuell i programmet Idol. Hela svenska folket kunde se henne när hon rappade den egenskrivna låten 'Closure" och tog hem en biljett av juryn.

Moe Lahmar pekar förbi kafédisken, där de sågs första gången på Demo.

– Det blev tjafs direkt. Det här kommer bli kul... tänkte jag då. Men sen efter andra eller tredje tjafset blev vi vänner, säger han.

– Vi blev vänner ganska snabbt ändå, säger Vanessa Rose.

Vanessa flyttade hit 2015 när hon skulle börja i sjuan. Hon hade då nyligen flyttat in på ett jourhem, och väntade på att flytta in i ett permanent familjehem. Situationen hemma hos hennes biologiska mamma var inte bra. Hon minns den turbulenta perioden. Musiken och ungdomsgården blev två stöttepelare.

– Det är idag sju år och nio dagar sedan, säger hon.

– Demo var stället alla kom till. Jag var här nästan varje dag efter skolan. Man känner sig hemma här, det är speciellt.

De pratar om gamla minnen. Som när Vanessa var med i en film om mobbing som Moe producerade. Hennes musikaliska eskapader via Stage Academy. Tävlingen Guldsladden (som hon vann) och hur alla från gården kom för att heja på.

– Det är så hos unga med mycket energi. Då handlar det om att använda den energin på rätt sätt. Efter Guldsladden, då hände något hos Vanessa, säger Moe.

– Då kändes det som att du kunde rikta energin rätt.

Vanessa berättar att stödet betydde mycket.

– Alla skulle ha en Moe i sitt liv, säger hon och skrattar.

– Om det inte var för musiken hade jag inte varit här idag. Musiken har aldrig vänt mig ryggen.

När vi träffar Vanessa har hon gått vidare till Idol-momentet ’Sista steget’.

Att tävla i Idol har varit en rolig resa så här långt, berättar hon. Träffa andra som älskar att skapa musik, nya vänner - och så klart träffa juryn.

– När jag stod där framför juryn kändes Kishti, Bagge och Anders som vaxdockor. Då tänkte jag shit, är jag verkligen här. Det var så overkligt, säger hon.

– Jag var mer bekväm med Katja då, så jag kollade mycket på henne. Sen bara körde jag.

Många kanske känner till Vanessa som Fatu. Hennes nya namn är ett artistnamn och inspirerat av barndomsminnen från serien High School Musical, där förnamnet kommer från en av skådespelarna – Vanessa Hudgens. Rose är en förkortning av 'Heartrose".

– Det passade bättre med något kortare. Då blev det Rose, säger Vanessa.

Namnet har sedan blivit en symbol för en resa framåt.

– Jag vill vara en förebild att man kan ta sig fram på egen hand. Om du verkligen vill något, och kämpar för det, då går det. Det är upp och nedgångar i musiken, men man behöver tålamod. Jag är inte framme än, men jag kämpar.

Nu ser hon fram emot att få visa upp sig i Idol.

Men drömmarna sträcker sig långt.

– Jag vill bli en internationell artist thats breaking records som ingen annan artist har gjort förut. Jag vill vara med och skriva mina egna låtar, sälja ut världens största scener och åka på world tours. Viktigast av allt är att jag vill vara en bra förebild och hjälpa människor, med eller utan min musik. Jag vill vakna en dag och känna att min musik verkligen hjälper, berör och inspirerar.

– Men just nu skulle jag helst vilja flytta till USA och plugga på college. Det har alltid varit en dröm. Och hålla på med musiken så klart.