Göteborg

Från Broadway till Duvemåla, som sedan 2016 har framförts för mer än en kvarts miljon människor, är Sveriges mest populära musikalshow och en återkommande höjdpunkt för landets alla musikalälskare.

Föreställningen fick sin start då sångaren, musikalartisten och producenten Viktoria Tocca på egen hand bokade Berwaldhallen i Stockholm.

Vad som ursprungligen var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower, älskad av såväl publik som kritiker.

– Vi älskar musikal i Sverige, säger Viktoria Tocca. Svenskar åker i drivor till London och New York för att se musikal. Artisterna i Från Broadway till Duvemåla håller lika hög nivå så publiken får samma upplevelse utan att behöva resa eftersom vi kommer till dem. Spelar roll gör självklart också mixen av alla hits, du får liksom hela godisbordet på buffén serverat på en timme och fyrtiofem minuter.

Publiken kan vänta sig de mest älskade hitsen från världens största musikaler framförda av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.

– Vi byter låtar varje år beroende på vilka solister som är med i föreställningen. Lite som Diggiloo jobbar. På så vis blir det värt att se föreställningen varje år om du är ett stort musikalfan! Vi har alltid med något ur Kristina från Duvemåla. I år har vi även med låtar ur The Phantom of the Opera, Les Miserables, We Will Rock You, Chess, Hair, Cats, Beauty and the Beast, Mamma Mia med flera, säger Viktoria Tocca.

På Göteborgs Konserthus samlas nu några av Sveriges bästa och mest meriterade musikalartister. Ur ensemblen kan nämnas solisterna Laila Adèle, John Martin Bengtsson, Malena Tuvung, Patrik Martinsson och Harriet Jones.