Fiskebäck

Loppet sker under nationaldagen 6 juni och är ett tillfälle att fira tillsammans med vänner och familj. Utöver själva loppet så finns evenemangsområde med grill, fika och aktiviteter på Sjöbacka – det natursköna grönområde där även start och mål är placerat. 

– Loppet går i en kuperad och naturskön omgivning där man får se och uppleva tre hamnar – Önnered, Hinsholmen och Fiskebäck. Vi hoppas på en löparfest där man kombinerar löpning med att hjälpa de utsatta i vår stad. Och som vanligt är både unga och gamla motionärer och elitlöpare välkomna. Dessutom har vi en promenadklass för den som vill ta sig an loppet i ett lite lugnare tempo, säger Susanne Ackeby som leder arrangörsgruppen. 

Fiskebäcksloppet. Tillbaka i natursköna kustmijöer.

Fiskebäcksloppet. Tillbaka i natursköna kustmijöer.

Pressbild

Förutom en motionsupplevelse gör Fiskebäcksloppet också gott för andra. Hela startavgiften går till Räddningsmissionens verksamhet Solrosen, som hjälper barn som har en förälder i fängelse.

Bakom loppet står löparentusiaster från två församlingar i Fiskebäck som engagerar sig ideellt. Ambitionen är att skapa ett lopp där målet är både att ta sig över mållinjen och samtidigt göra social nytta.

– Det är ett helt unikt evenemang och ett enkelt och roligt sätt för den som vill göra skillnad för människor i vår stad, säger Samuel Haugstvedt, insamlingschef på Räddningsmissionen.

– Solrosen är en verksamhet som till stora delar vilar på insamlade medel, så tillskottet vi får från Fiskebäcksloppet betyder mycket för de barn och familjer som kommer i kontakt med Solrosen.