– Många vill undvika inomhusgym för att följa coronarestriktionerna, men ändå kunna fortsätta hålla igång träningen. Det ska vi såklart försöka möjliggöra från politikens sida! säger Joakim Jonsson (S).

Idén att föreslå ett nytt utegym i södra Sollentuna fick Joakim Jonsson när han läste insändarsidan i Mitt i Sollentuna i lördags. Där argumenterar signaturen ”Jonas” för fördelarna med utegym, påtalar att de saknas i södra kommundelen, och föreslår att ett anläggs i exempelvis i anslutning till motionsspåret i Tegelhagsskogen.

"Gynnar folkhälsan"

Och det stämmer. I dag finns sex utegym i kommunen, men inget i södra delen av Sollentuna. Socialdemokraternas förslag är därför att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag ”att skyndsamt anlägga ett utomhusgym i södra delen av Sollentuna, exempelvis vid motionsspåret i Tegelhagen”.

Projektet bör, anser Socialdemokraterna, finansieras av budgeten för kommunstyrelsens oförutsedda kostnader som hittills har varit helt oanvänd i år.

– Utegym gynnar folkhälsan eftersom de är gratis och öppna för alla. Nu när efterfrågan på utomhusträning växer är det viktigt att vi kan tillgängliggöra den möjligheten för Sollentunabor i alla delar av kommunen. Det här gör vi inte partipolitik av, detta borde alla partier kunna ställa sig bakom, säger Joakim Jonsson.