Tingsrätten bestämde att den misstänkta kvinnan ska fortsätta vara häktad medan åklagaren får mer tid på sig att utreda mordet i Bro. Foto: Stefan Källstigen

Mordmisstänkt kvinna fortsatt häktad

Mordutredningen i Bro där en kvinna i 50-årsåldern avled pågår alltjämt. Nu har åklagaren begärt och beviljats förlängd åtalstid.

  • Publicerad 14:43, 23 maj 2022

En kvinna i 45-årsåldern har suttit häktad sedan den 8 april på sannolika skäl misstänkt för mordet i Bro den 7 april.

Kvinna häktad misstänkt för mordet i Bro

I samband med att den misstänkta kvinnan häktades i april talade Mitt i med åklagaren och förundersökningsledaren Ewa Tvengström. På frågan huruvida den misstänkte hade erkänt brott svarade åklagaren:

– Jag skulle inte kategorisera det så, som ett erkännande, men hon har gett sin berättelse.

Tvengström ville heller inte gå in närmare på vilken relation de båda kvinnorna hade till varandra men sa att "de var inte okända för varandra".

Detta har hänt:

Det var under morgontimmarna den 7 april som polisen larmades till Bro med anledning av att en kvinna i 50-årsåldern hade attackerats med flera tillhyggen.

Nämnda kvinna skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Några timmar senare meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador och att man underrättat anhöriga om det inträffade.

Nu har åklagaren begärt förlängd åtalstid till och med den 17 juni.

I en framställan till Attunda Tingsrätt skriver Ewa Tvengström att anledningen till detta dels handlar om att Nationellt forensiskt centrum, NFC, ännu ej kunnat lämna sina redovisningar.

NFC ska ha meddelat "att deras prognos för färdigställande av undersökningarna kommer att ta ytterligare i vart fall fyra veckor".

Åklagaren skriver även att hon ännu ej fått obduktionsprotokoll i ärendet.

Efter att den häktade kvinnans försvarsadvokat Lina Holmgren fick yttra sig så tog tingsrätten beslut i frågan.

Attunda tingsrätt meddelade under fredagen den 20 maj att den misstänkta kvinnan som suttit häktad sedan den 8 april ska förbli i häkte. Man ger även åklagaren Ewa Tvengström förlängd åtalstid till den 17 juni klockan 11.

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15