Röhsskas modedagar

Under fyra dagar vrider och vänder Röhsska museet på begreppen omställning och transformation inom talangutveckling, mode och textilproduktion. Genom historiska återblickar, framtidsspaningar och en titt på nystartade nätverk och vad som sker inom textil utbildning just nu, tecknar modedagarna en bild av var det samtida modet befinner sig – och vart det är på väg. Modedagarna tar avstamp i ett samarbete med Textile Movement talents samt utställningen Nordiskt mode nu: Stickat och tryck som visas på museet under vår och sommar 2023.

Plats: Röhsska museet, 16-19 mars, torsdag kl. 11.00-20.00, fredag–söndag kl. 11.00–17.00.

Skepp ohoj! Rebecka Törnqvist intar Skeppet GBG sista torsdagen i mars.

Skepp ohoj! Rebecka Törnqvist intar Skeppet GBG sista torsdagen i mars.

Press

Rebecka Törnqvist

Rebecka Törnqvist med musiker har de senaste åren både på skiva och konsert – finslipat sitt samarbete till musik med stor tydlighet och frihet. Med sig på scen i Göteborg har hon Johan Lindström. Rebeckas senaste skiva, Memo, har hyllats i pressen och bland annat beskriven som hennes bästa hittills. Kvällens support är Elin Rehn, omskriven inte minst för vackra debutplattan Perennial från 2022. Restaurang & Bar öppnar redan klockan 17.00 för den hungrige och törstige.

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, torsdag 30 mars, kl. 19.00-22.00.

Nothing compares. Filmen om Sinead O'Connors uppgång, fall och politiska arv.

Nothing compares. Filmen om Sinead O'Connors uppgång, fall och politiska arv.

Press

Nothing Compares

Som 20-åring var Sinead O’Connor en av Irlands starkast lysande stjärnor, men hennes beslut att använda sin röst som en plattform för kontroversiella frågor, gjorde att det globala kändisskapet byttes ut mot världsomfattande fördömelse och hennes i exil från popens finrum. Kathryn Fergusons dokumentär var ett av fjolårets mest hyllade musikporträtt, men fick aldrig någon svensk release. Nu har Bio Roy fått loss filmen om Sinead O'Connors uppgång, fall och politiska arv för en exklusiv visning i salongen.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45, tisdag 14 mars, kl. 18.00-19.40.

Alfons. Folkets bio fixar gratis filmvisningar för förskolebarn på Angereds bio

Alfons. Folkets bio fixar gratis filmvisningar för förskolebarn på Angereds bio

Press

Alfons och hemlige Mållgan

Alla barn tittar på film, men långt ifrån alla barn får chans att besöka en biograf. Därför bjuder Folkets Bio Göteborg 500 förskolebarn i Angered på gratis filmvisning av Alfons och hemlige Mållgan i regi av Tomas Alfredsson i vår. Genom att erbjuda kostnadsfria visningar kan alla som vill komma. Målet är att väcka intresse och efterfrågan för film på bio. Visningarna pågår fredagar i mars.

Plats: Angereds Bio, Blå Stället, fredag 17, 24 och 31 mars, kl. 9.30.

Flexapa. Teater Jaguars nya ungdomsproduktion – en pinsam show.

Flexapa. Teater Jaguars nya ungdomsproduktion – en pinsam show.

Teater Jaguar

Flexapa - en pinsam show

Flexapa handlar om allt vad det innebär att befinna sig mitt emellan att vara barn och ungdom. Om att ena sekunden vilja stanna kvar i barndomens mjuka fluff, med gosedjur, hamstrar och blandsaft, för att i nästa göra allt för att slå sig fri och tvingas konfrontera puberteten, prestationsångest och den ständiga strävan efter att bli älskad. Föreställningen är uteslutande på barnens sida och humorn ligger i de vuxnas desperata försök att förstå. För manus och regi står skånska Amelie Nörgaard som under många år arbetat på olika sätt mot barn i åldern 10-13 år. 2018 tilldelades hon dessutom TV-priset Kristallen för sin SVT-serie Klassen.

Plats: Teater Jaguar, Storgatan 3, premiär lördag 18 mars, kl. 17.00.