På Dragontorpsvägen i Åkersberga bor Frida med sin man och barnen Thea och Wilma. Hit flyttade familjen för ett år sedan och deras stora garage har sista månaden omvandlats till en välsorterad second hand-butik med märkes- och designkläder för barn.

– När jag blev föräldraledig och dessutom hade garaget ledigt så bestämde jag mig för att starta upp, säger hon.

Nå en ny målgrupp

Genom att satsa på att ha ett urval av fina kläder har hon velat nå personer som kan vara skeptiska till second hand, vilket hon redan har lyckats med.

– Folk åker hit ända från Vallentuna. Många second hand-butiker är mer allmänna och man har inte så mycket tid som förälder att leta i en stor osorterad butik.

Frida hoppas att fler handlar miljövänligt på det här sättet och upptäcker att det finns fina saker på second hand.

Kläderna har börjat trilla in

Idén bygger på att Frida hittar flera som vill lämna in kläder och det har hon börjat göra, men vill ha mer.

– Jag har en känsla av att det finns massor av lite finare presentkläder som barn har växt ur och som skulle kunna glädja andra. Man kommer med en påse och lämnar in, vi stryker plagget och ger det nytt liv.

Hon sköter butiken vid sidan om sin mammaledighet och försöker ha öppet helger och någon kväll i veckan, men hon har en dröm att få driva det på heltid längre fram.

– Vad kan vara bättre och roligare än det här?

Ett miljötänk ligger bakom idén

Frida har alltid varit intresserad av miljötänk och fick idén till second hand-butiken när hon fick första dottern Thea, som växte ur kläderna i samma ögonblick som Frida och hennes man fick eller köpte dem.