Val. Mitt i:s valbevakning på ett och samma ställe! Här hittar du länkar till artiklar som berör kommunvalet i Sundbyberg. Foto: Alexander Kuronen

Mitt i:s bevakning av valet 2022

I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.

  • Publicerad 15:17, 19 apr 2022

Stora skillnader i slutbetyg mellan Sumpans skolor

Andelen niondeklassare med fullständiga betyg skiljer sig kraftigt åt mellan Sundbybergs skolor. Sämst är de på Grönkullaskolan, personalen på skolan kommenterar läget här.

POLITIKERENKÄT: Så ska betygen bli bättre i Sundbyberg

Polisen ser positiv trend i riskområdet

Sedan 2019 klassas två av Sundbybergs stadsdelar som ett riskområde. Samtidigt ser polisen att utvecklingen går åt rätt håll. Läs intervjun här.

POLITIKERENKÄT: Så ska utsatta områden bli tryggare

WWF: Sundbyberg måste minska sina utsläpp

I växthuseffektens tidevarv är personbilar och byggen Sundbybergs största klimatbovar. Världsnaturfonden säger att det krävs mer av staden för att nå klimatmålen, läs intervjun här.

POLITIKERENKÄT: Så vill partierna klara klimatmålen

Jonna har köat för bostad i nio år

Efter nio års väntan längtar Jonna Toldon fortfarande efter ett förstahandskontrakt i Sundbyberg. Läs vad hon tycker om kötiden här.

POLITIKERENKÄT: Så vill Sundbybergs partier lösa bostadsbristen

Oro när bygglovet för förskolor går ut

Vad ska hända med barnen på Dimslöjan och Bävern? Det frågar sig föräldrar när förskolornas framtid ter sig oviss. Från politikerna är beskedet tydligt: barnen ska inte behöva byta stadsdel. Läs artikeln här.

De här partierna vill styra ihop i Sundbyberg

Vilka partier vill dela på styret i Sundbyberg efter valet? För den som ämnar rösta på ett givet block är svaret lika självklart som frustrerande: Matematiken avgör mer än något annat. Mer om potentiella samarbeten här.

Nu höjs pulsen i Sundbybergs valrörelse

När det drar ihop sig till val förvandlas Sundbybergs sommargata till demokratisk mötesplats. Mitt i tog en sväng förbi Vasagatan där politikerna mötte medborgarna i den ack så viktiga slutspurten. Här kan man läsa om det.

Inte en enda kvinna i topp på partiernas vallistor

Bland Sundbybergs åtta största partier är alla förstanamn på valsedlarna män. Hur kommer det sig? Mitt i ställde frågan till tre kvinnor som inte kommer att bli ordförande i kommunstyrelsen efter detta val, läs här.

Flera partier vill ha badplats vid Bällstaån

Ett av Stockholms skitigaste vattendrag ska bli sommarparadis för hemestrande sundbybergare, i alla fall om Miljöpartiet får bestämma. Centerpartiet smider i sin tur egna planer. Mer om badförslagen här.

Här kan du förtidsrösta i Sundbyberg

Den 11 september är det valdag, men redan från den 24 augusti pågår förtidsröstningen i hela landet. Information om Sundbybergs lokaler för förtidsröstning finns här.

SD: Riv bron mellan Rinkeby och Stora Ursvik

Den omskrivna bron till Rinkeby bör rivas eftersom den hotar tryggheten i Stora Ursvik, anser Sverigedemokraterna i Sundbyberg. "Trams" kontrar kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S). Läs om utspelet här.

Här hittar du valbevakningen av Region Stockholm

Priserna för att resa med SL och vårdköerna är några av de hetaste valfrågorna i Stockholms regionval. Här är bevakningen som kan guida dig när det är dags att lägga din röst:

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tyst från partierna om kommande styre i Sundbyberg

Nyheter M och S jagar brett – oklart slutdatum Det är ännu inte klart vilka som ska styra staden de kommande åren. När det gäller förhandlingarna lägger båda de största partierna locket på.torsdag 6/10 17:29

Polisen har fått "intressanta vittnesmål" efter skott mot buss

Nyheter Besök i Hallonbergen bar frukt "Intressanta vittnesmål" har inkommit efter fredagens skott mot en buss i Hallonbergen, uppger polisen. På måndagseftermiddagen hade ingen ännu gripits misstänkt för gärningen.tisdag 4/10 8:50

Bussbolaget om skjutningen: "Svårt att skydda sig"

Nyheter SL-buss träffades av kulor i Hallonbergen Skjutningen mot en buss i Hallonbergen är en väldigt allvarlig händelse, säger Christer Ekelund på bussoperatören VR. Samtidigt är det svårt för förarna att skydda sig när sådana händelser väl sker.måndag 3/10 16:30