En 16-årig pojke avled och en jämnårig flicka skadades efter att ha färdats på moped och blivit påkörda av en bilist på Nockebybron vid 21.30-tiden den 27 oktober.

Enligt domstolshandlingar ska bilisten som är misstänkt för ha kört på mopeden, en man i 40-årsåldern bosatt i Ekerö kommun, ha druckit ungefär tio starköl strax innan olyckan.

I bilen påträffades ölburkar.

Enligt protokollet från polisens förhör har den misstänkte mannen sagt att när han körde ut på Nockebybron blev han blev bländad av en annan bil och då körde på mopeden.

Den misstänkte mannen ska enligt handlingarna ha smitit från olycksplatsen och kört vidare på Ekerövägen söderut och då kört på flera andra fordon, bland annat en taxi och en buss, varvid ytterligare tre personer skadades.

När mannen greps var han enligt polisen uppenbart berusad.

Har erkänt rattfylleri

I polisförhör har mannen erkänt rattfylleri. Som svar på frågan om han erkänner eller förnekar brott i samband med trafikolyckan med mopeden har han svarat att han har svårt att svara på om han har begått ett brott eller inte.

På polisens fråga hur han känner sig, svarar den misstänkte mannen enligt domstolshandlingar:

– Det är fruktansvärt. Jag har förstört hela mitt liv. Och förstört för andra också.

Mitt i har sökt mannens advokat.

Släppt från häktet

Mannen är bland annat misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri. Han satt häktad en kort tid men släpptes, även om misstankarna kvarstår.

Polis och åklagare utreder händelsen.

Hur utreds detta?

– Det är förhör som hålls. Det finns vittnesuppgifter till gärningen, säger kammaråklagare Josefine Dahlqvist.

Räcker det för att väcka åtal?

– Något beslut i åtalsfrågan är inte fattat än så jag lämnar den frågan utan svar.

Även Trafikverket utreder dödsolyckan. Bland annat kommer myndigheten göra en egen utredning, vilket alltid görs vid dödolyckor, för att undersöka om det fanns några brister i infrastrukturen på olycksplatsen, enligt Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.