SKOTTSKADA. En man i 30-årsåldern hittades i centrala Sundbyberg med skottskador under tisdagskvällen. Foto: Jonathan Näckstrand / Byrd

Misstänkt mordförsök i Sundbyberg

En man hittades under tisdagskvällen i centrala Sundbyberg med misstänkta skottskador. Mannen vårdades på onsdagen på sjukhus, men var talbar.

  • Publicerad 21:02, 16 feb 2021

Polisen fick larm om händelsen klockan 19.41. En man i 30-årsåldern hade skjutits utomhus vid Tuletorget i Sundbyberg.

– Vi påträffade en man med skottskador som fördes till sjukhus. Vi spärrade av brottsplatsen och inledde en dörrknackning och förhörde vittnen som sett eller hört något, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Mannen var vid medvetande och hade på egen hand tagit sig till en restauranglokal. Han kunde prata med polisen innan han fördes till sjukhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits i magen. Mannen vårdades på onsdagen på sjukhus och händelsen rubriceras som mordförsök.

– Målsägande är kvar på sjukhus med oklart skadeläge. Men han var vaken och talbar i morse, säger Mats Eriksson under onsdagsmorgonen.

Ingen person är gripen och utredningen fortsätter under veckan för att se om det finns spår på brottsplatsen och om kameror i området har fångat upp något. Förhör ska också hållas med den skjutne mannen.

Aftonbladet har uppgifter om att en vit Toyota Prius ska ha setts vid brottsplatsen och enligt Expressen ska en misstänkt bil ha beslagtagits i närheten av brottsplatsen under kvällen.

– Det är ingenting jag känner till alls, säger Mats Eriksson under onsdagsmorgonen.

Man gripen för nio år gammalt mord i Solna


https://www.mitti.se/nyheter/hagalund-i-sorg-efter-mordet/repubc!lyA6vBq08uYEMazZxfyBQ/