När avtalet med Befair, som drivit anläggningen sedan 2018, var på väg att gå ut inledde Österåkers kommun en upphandling om ny driftare i våras. Uppdraget landade på Medley, som även varit driftare av Söra simhall tidigare. Den 15 december tog de formellt över driften.

– Det är ett treårigt avtal med option om förlängning. Det känns bra, säger Johan Nordström, idrotts- och fritidschef i Österåkers kommun.

Johan Nordström är idrotts- och fritidschef i Österåkers kommun.

Johan Nordström är idrotts- och fritidschef i Österåkers kommun.

Österåkers kommun

Han lovar att besökarna ska känna igen sig och inte påverkas märkbart vad gäller exempelvis öppettider, service och kostnader.

Samma personal

– Kunden ska inte märka något. Medley tar över medlems- och kundregister och all personal har valt att stanna kvar, så det känns igen, säger han.

En nyhet med nya driftaren gynnar skolorna.

– De får lite mer utrymme för eftermiddags- och förmiddagspass så att de kan välja lite mer. Det gör också att Medley kanske kan få utrymme däremellan att hitta olika verksamheter eller ha öppet för allmänheten. Skolorna ville ha lite mer flexibilitet, så det här blir bra, säger Johan Nordström.

Kommunen har tidigare drivit anläggningen i egen regi. Men det har inte varit aktuellt nu.

– Jag har inte fått de signalerna i det här arbetet. Men jag vet att det under många år var i kommunal drift. Vi har inte fått några andra direktiv rån förvaltningen än att ha en driftare, säger Johan Nordström.

Den 6 januari väntar ett invigningsarrangemang på anläggningen med bland annat tipspromenad och prova på-aktiviteter i bassängerna.