Bowlinghallen i Bålsta ska ha funnits ända sedan 1970-talet. Patric Stjernström tog över verksamheten i februari, mitt under pandemin. Bowlingen har hållit i gång hela tiden.

– Pensionärerna var trogna även under pandemin, säger Patric Stjernström.

Bålsta Bowlingklubb har sina träningar och matcher i lokalen. Verksamheten lockar allt från pensionärer till ungdomar. Tanken är att det nästa år också ska startas en bowlinggrupp för barn.

På kvällar efter klockan 22 är däremot åldersgränsen 18 år. Utöver bowling finns det även tavlor för dartspel.

Nu i höst används lokalerna också för musik och annan underhållning. Under november väntar till exempel en utsåld föreställning med ståuppkomikern Al Pitcher. Det finns också servering av mat och dryck. Vanliga dagar serveras langos, flatbread och hamburgare. Vid evenemang tillagas festligare rätter.

Bowlingen stabil inkomstkälla

Även om enskilda evenemang ger stora intäkter vid ett enda tillfälle är det ändå bowlingen som ger stabila och långsiktiga intäkter.

Behovet av personal är dock större på helger och vid evenemang. Patric Stjernström säger att det är ”sex–sju” personer som jobbar med Bowlroom.

Månadens företagare

Patric Stjernström blev i oktober utsedd till månadens företagare.

Utnämningen gjordes av föreningen Håbo företagare med motiveringen: ”Nystartad sen februari 2021 med en målsättning att skapa en mötesplats i Bålsta. Det har Patric lyckats med, han har verkligen utvecklat bowlinghallen med event, matmeny med mera. Samt fått föreningar att boka in sig med träning och tävlingar. Ett aktivitetscenter som passar för alla, en mötesplats som är efterlängtad i Bålsta.”

– Jag har lärt känna mycket folk, säger Patric Stjernström.