Mer än bara bowling i Bålsta

Patric Stjernström tog över bowlinghallen mitt pandemin. Han satsar nu på verksamheten med bland annat utökade öppettider.

  • Publicerad 15:02, 15 nov 2021

Jag har lärt känna mycket folk.

Bowlinghallen i Bålsta ska ha funnits ända sedan 1970-talet. Patric Stjernström tog över verksamheten i februari, mitt under pandemin. Bowlingen har hållit i gång hela tiden.

– Pensionärerna var trogna även under pandemin, säger Patric Stjernström.

Bålsta Bowlingklubb har sina träningar och matcher i lokalen. Verksamheten lockar allt från pensionärer till ungdomar. Tanken är att det nästa år också ska startas en bowlinggrupp för barn.

På kvällar efter klockan 22 är däremot åldersgränsen 18 år. Utöver bowling finns det även tavlor för dartspel.

Nu i höst används lokalerna också för musik och annan underhållning. Under november väntar till exempel en utsåld föreställning med ståuppkomikern Al Pitcher. Det finns också servering av mat och dryck. Vanliga dagar serveras langos, flatbread och hamburgare. Vid evenemang tillagas festligare rätter.

Bowlingen stabil inkomstkälla

Även om enskilda evenemang ger stora intäkter vid ett enda tillfälle är det ändå bowlingen som ger stabila och långsiktiga intäkter.

Behovet av personal är dock större på helger och vid evenemang. Patric Stjernström säger att det är ”sex–sju” personer som jobbar med Bowlroom.

Månadens företagare

Patric Stjernström blev i oktober utsedd till månadens företagare.

Utnämningen gjordes av föreningen Håbo företagare med motiveringen: ”Nystartad sen februari 2021 med en målsättning att skapa en mötesplats i Bålsta. Det har Patric lyckats med, han har verkligen utvecklat bowlinghallen med event, matmeny med mera. Samt fått föreningar att boka in sig med träning och tävlingar. Ett aktivitetscenter som passar för alla, en mötesplats som är efterlängtad i Bålsta.”

– Jag har lärt känna mycket folk, säger Patric Stjernström.

Bowling

Bowlingens nuvarande utformning med spel mot tio käglor ställda i triangel med spetsen mot spelaren kommer från i USA, dit det sannolikt införts från Europa främst av invandrande tyskar och nederländare.

Bowling i dess nuvarande form har troligen spelats i New York redan på 1820-talet. Bowling i USA spelades till en början mestadels som spel mot nio käglor ställda i fyrkant.

Källa: Nationalencyklopedin

Visa merVisa mindre

Langos och flatbread

Langos är en traditionell rätt från Ungern som först blev känd på musikfestivaler i Sverige. Degen görs av bland annat vetemjöl och potatis. Bakverken kan till exempel toppas med räkor.

Flatbread är ett fluffigt vetebröd som kan toppas med olika sorters ingredienser likt en pizza.

Mordmisstänkt kvinna fortsatt häktad

Åklagaren får mer tid att utreda händelserna i Bro. Mordutredningen i Bro där en kvinna i 50-årsåldern avled pågår alltjämt. Nu har åklagaren begärt och beviljats förlängd åtalstid.måndag 23/5 14:43

Äldreboende bland framtidsprojekten

Det rivs och byggs fortsatt i Håbo. Vi frågade kommunen vad som är på gång.söndag 22/5 8:30