Vad tycker du som läser om förslaget? Dela gärna med dig av dina tankar på Mitt i:s Facebook. Foto: Most Photos

Medborgarförslag: Kameror vid återvinningscentralerna

Vid kommunfullmäktiges sista möte innan jul- och nyårshelgerna så behandlades ett medborgarförslag som rör Upplands-Bros återvinningscentraler.

  • Publicerad 09:56, 14 jan 2021

Enligt förslaget så är det till följd av centralernas begränsade öppettider ofta både trängsel och köer. Detta riskerar att leda till påkörningar av bilar och därmed stor risk för personskador.

Därför föreslås att övervakningskameror ska installeras vid återvinningscentralerna i syfte att bilister ska sänka sin hastighet.

En sån här lösning skulle även kunna bidra till att lättare identifiera vad som skett vid eventuella olyckor i framtiden, menar förslagsställaren.

Fullmäktige skickade förslaget vidare till tekniska nämnden för beslut.

Prisuppgång på bostadsrätter i Upplands-Bro

Största uppgången på 4 år. Under perioden oktober-december gick priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro upp med 13 procent visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Det här är den största uppgången på fyra år,...tisdag 26/1 9:59

Godissugen rekryt ertappad

Värnpliktig bröt mot order – får varning. En av de värnpliktiga vid Livgardet i Kungsängen valde att trotsa ett beslut om karantän i november i fjol. Den värnpliktige lämnade sitt rum för att hämta godis hos en annan rekryt på förläggningen....måndag 25/1 14:39