Med långa språng mot vardagen på Bro Park

Efter ett och ett halvt år är publiken tillbaka på Bro Park. – Men vi har haft tävlingar under hela pandemin, tävlings­arenan blev till en arbetsplats, berättar marknadsansvariga Anna Öhgren.

  • Publicerad 09:53, 16 aug 2021

Det har känts tråkigt att inte ha publik eller kunna ge hästägarna den service vi vill ge dem.

Galoppbanan i Bro är en av Sveriges största.

När pandemin slog till och restriktioner infördes tvingades Bro Park tänka om rejält.

Att lägga ner var inget alternativ.

I stället bestämdes att banan stängdes helt för publik, inte ens hästägarna kunde komma och se sina egna hästar tävla.

Bro Park blev en arbetsplats.

– I stället satsade ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) på att synas genom egen media, spelare skulle kunna se loppen, hästägare skulle kunna följa sina hästar och så vidare, säger Anna Öhgren, nytillträdd marknadsansvarig på Bro Park.

Tävlingarna fortsatte som vanligt.

Nja, inte riktigt ändå, för det blev svårare att ha det stora utbyte med andra nordiska länder som galoppen annars har.

Restaurangerna på arenan stängdes förstås. Totoluckorna likaså – det var ju ingen där som kunde spela. Vidare tog ponnygaloppen paus.

Nu är verksamheten på väg tillbaka till vardagen igen.

I juni blev det tillåtet att ha 100 personer på publikplats. Den 14 juli ökades siffran till 600.

Lunchgalopp

Lunchgaloppen igång igen. Fortfarande är det glest bland besökarna, men de finns där.

En ny krögare är på plats, däremot är totoluckorna stängda för att köer ska undvikas. Ponnygaloppen är också igång sedan en tid och alltmer börjar se ut som förut.

Då Anna Öhgren summerar pandemitiden säger hon:

– Ekonomiskt har det inte varit någon större skillnad, däremot blir rekryteringen lidande utan ponnygalopp och det har känts tråkigt att inte ha publik eller kunna ge hästägarna den service vi vill ge dem.

Är ni tillbaka som vanligt nu?

– Vi har inte riktigt vågat slå på stora trumman än. Fortfarande är det ett begränsat antal besökare vi kan ta emot och det finns flera restriktioner vi ska respektera och följa.

Stor tävling i september

Den 19 september är det dags för en av årets tävlingsmässiga höjdpunkter på Bro Park: Stockholm Cup-dagen.

Fast...än vet ingen när nästa minskning av restriktionerna kommer, mer än att de enligt regeringens plan ska ske under september.

– Det är svårt att marknadsföra när man inte vet förutsättningarna, men nu arbetar vi utifrån att nya lättnader ska ha införts då, säger Anna Öhgren.

Bro Park

Invigdes 2016. Ersatte då Täby Galopp, som stängde samtidigt.

Banor: Gräsbana (2085 meter), dirttracken (1915 meter) samt den nyare hinderbanan för häck- och steeplechaselöpningar.

Stallområdet: har 280 boxar, fördelade på 18 olika stall. Till varje stall hör hagar, paddockar och servicehus med faciliteter för personalen.

Årets största tävlingsdagar på Bro Park är normalt Super Sunday i juni, Women Jockeys World Cup i juni och Stockholm Cup i september. 

Visa merVisa mindre

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01