Lyckad insats. Polisen i norrort gjorde många gripanden och flera stora narkotikabeslag i norra Stockholm i lördags. Foto: Most Photos

Många gripna och massiva beslag i polisinsats i helgen

Stora mängder narkotika, en bil, guld och 580 000 kronor i kontanter togs i beslag under en narkotikainsats som genomfördes i polisområde Stockholm nord i helgen. Polisen grep också flera personer kopplade till kriminella gäng.

  • Publicerad 12:38, 23 nov 2020

Ett fyrtiotal poliser från hela polisområdet deltog i den riktade insatsen mot narkotika i norra Stockholm i lördags.

Syftet med insatsen var att öka trycket mot narkotikahanteringen och kriminella nätverk.

Polisen kontrollerade personer och gjorde husrannsakningar i hela norra Stockholm och totalt rapporterade man 20 olika narkotikabrott, både eget bruk och innehav av narkotika.

Gängkriminell greps

Tre ärenden gällde innehav för misstänkt försäljning. Sex personer anhölls, bland annat en man kopplad till ett kriminellt nätverk i Stockholm och dennes far.

– Där fann vi en mycket stor mängd narkotika av olika preparat. Vår bedömning är att gripandet och beslaget är ett hårt slag mot det aktuella nätverket, säger insatschefen Fredrik Bornesand på polisens spaningssektion till polisens hemsida.

Under insatsen beslagtog polisen ecstasy, kokain, metamfetamin, cannabis, LSD och narkotikaklassade läkemedel.

Pengar, guld och en bil

Man tog även kontanter till ett värde av 580 750 kr i beslag, liksom guldsmycken, dyra armbandsur och en bil värd en miljon kronor.

– Vi arbetar hårt för att få bort droghandeln. Insatser av den här typen är en del i arbetet och det känns bra när det ger goda resultat, säger Fredrik Bornesand.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50