Många drogbrott i Enköping i veckan

På Havsörnsgatan på Lillsidan (vid Circle K-macken) pågår ett vägarbete. Där körde många mot enkelriktat då polisen var där. Fast den här veckan har mest handlat om ingripanden mot drogbrott från polisens sida.

  • Publicerad 11:41, 1 apr 2022

Havsörnsgatan

Onsdag em

Trafikbrott. På Havsörnsgatan pågår ett vägarbete. En del av vägsträckan är därför enkelriktad. Fast det finns bilister som inte uppmärksammat det. Då polis var på plats under onsdagen fick ett tiotal bilister böter för att de kört mot enkelriktat där.

Vägarbetet beräknas pågå till vecka 22, det vill säga ungefär maj månad ut.

E18, Ekolsund

Torsdag em

Drogbrott. När polis kontrollerar en personbil på E18 vid Ekolsund blir tre män (födda på 90- och 00-talet) misstänkta för narkotikabrott (innehav). Föraren blir även misstänkt för drograttfylleri.

Riksväg 55

Torsdag 17-tiden

Drogbrott. Allmänhet slog larm om en mycket berusad man som gick längs väg 55 i Enköping. Då polis kom till platsen visade det sig att mannen var påverkad av narkotika. Han medtogs för kroppsbesiktning. Vid kontrollen anträffades även misstänkt narkotika på mannen som togs i beslag.

Enköping, Fjärdhundragatan

Torsdag, 19-tiden

Drogbrott. En man född på 90-talet hade något polisen tror är kokain på sig vid kontroll på Fjärdhundragatan i Enköping. Narkotikan togs i beslag och mannen är nu misstänkt för narkotikabrott (innehav).

Enköping, Fjärdhundragatan

Torsdag, 20-tiden

Drogbrott. Då polis tyckte att ett ungt par verkade påverkade medtogs de för kroppsbesiktning. Detta ledde till en husrannsakan i en bostad där misstänkt narkotika anträffades. Mannen, född på 1990-talet, är nu misstänkt för narkotikabrott (innehav och bruk) samt dopingbrott. Kvinnan, född på 00-talet, misstänks för innehav och bruk av narkotika.

Centrala Enköping

Onsdag em

Drogbrott. En man född på 1960-talet) var påverkad av narkotika då han kontrollerades av polis. I samband med en efterföljande husrannsakan anträffades misstänkt narkotika i hans bostad. Mannen blev misstänkt för ringa narkotika brott (eget bruk och innehav).

Bergsgatan, Enköping

Natt tisdag-onsdag

Inbrott. På morgonen upptäcktes ett inbrott på en byggarbetsplats på Bergsgatan i Enköping. Verktyg hade stulits.

Ekolskrog

Onsdag em.

Drogbrott. En ung man, född på 00-talet), är misstänkt för drograttfylleri efter en fordonskontroll på E18. I ett snabbtest var han positiv på kokain.Gånsta

Natt tisdag-onsdag.

Inbrott. Flera lägenheter som är under uppbyggnad i Gånsta utsattes under natten till tisdag av inbrott. Verktyg stas från platsen.

Drottninggatan

Torsdag morgon

Stöld. En cykel kunde återlämnas till sin rätta ägare sedan polis kontrollerat en man född på 1970-talet på Drottninggatan. Mannen hade en cykel med sig och det visade sig att den ar stulen.

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08