Polisens kriminaltekniker arbetade i Kungsängen under natten. Foto: Brottsplats Sthlm

Man skjuten till döds i Tibble

Polisen larmades om skottlossning i Tibble sent på lördagskvällen. Då man ankom hittades en man med skottskador. Han fick vård av ambulanspersonal men avled av sina skador på platsen.

  • Publicerad 12:02, 22 nov 2020

Det var strax efter 23-tiden på lördagskvällen som polis och ambulans larmades till grönytan mellan Hallonvägen och Hjortronvägen i Tibble i Kungsängen med anledning av att boende hört skottlossning.

På platsen hittades en man med skottskador. Han fick vård av ambulanspersonal på plats men avled av sina skador. Polisen uppger att det rör sig om en man i 25-årsåldern hemmahörande i Bro.

– Mannen fanns kvar på platsen efter sjukvårdspersonalens arbete. Det var väldigt mycket känslor bland människorna där och poliserna fick jobba för att hålla folk borta. Men det ska snabbt ha lugnat ner sig, sa Carina Skagerlind presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet under natten.

Anhöriga till mannen är underrättade. Under natten och morgonen har polisens personal arbetat på platsen med hundpatrull, dörrknackning och förhör av vittnen. Polishelikoptern deltog även i arbetet.

Brottsplatsundersökningen avslutades under morgonen

Vid 08.30 på söndagsmorgonen uppgav polisen att en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen höll på att avslutas. Då meddelades samtidigt att ingen hade frihetsberövats till följd av det inträffade. Händelsen utreds som mord.

Polisen i Järfälla och Upplands-Bro skriver vid 11-tiden på Facebook att ”Vittnesuppgifter talar om att två misstänkta gärningspersoner har färdats på moped/skotermc”.

Så arbetar polisen i området

Vidare skriver polisen att man kommer att ha uniformerad personal på plats i området för att assistera utredningsledningen med olika former av åtgärder, samt i syfte att söka efter vittnen. Inlägget avslutas: ”Om du har gjort några iakttagelser under gårdagskvällen ber vi dig ringa 11414 och berätta om detta.”

Fredrik Kjos (M): ”Det som hände i natt är tragiskt och allvarligt”

Efter lunch under söndagen så gick kommunen ut och kommenterade nattens händelser i Tibble. Dels meddelade man att fältassistenterna kommer att arbeta uppsökande under eftermiddagen och kvällen.

Personal från fritidsgårdar runt om i kommunen kommer även finnas på plats där ”ungdomar rör sig”.

– Det som hände i natt är tragiskt och allvarligt. Vi måste ta tillbaka makten från de kriminella gängen för att skapa ett starkare och tryggare samhälle. Straffen för gängrelaterad brottslighet behöver skärpas och polisens och rättsväsendets förutsättningar att agera kraftfullare behöver bli bättre. Trygghet för alla som bor och vistas i kommunen är en av de högts prioriterade frågorna för oss i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M) Kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.

Covidutbrott på förskola i Kungsängen

Flera konstaterade fall bland personalen. Från och med idag och en vecka framåt så är verksamheten på förskolan Rönnbäret i Kungsängen kraftigt reducerad på grund av ett covidutbrott. Flera i personalen är konstaterat smittade.onsdag 24/2 11:22

Upplands-Bro förlänger samverkan med polisen

Kommunen förlänger nuvarande överenskommelse om samverkan med polisen i Upplands-Bro/Järfälla.tisdag 23/2 13:20